Osijek
PRIPREME ZA TROSTRUKO SLAVLJE U ERNESTINOVU

Dan općine Ernestinovo, Kiparska kolonija i 90. obljetnica DVD-a
Objavljeno 16. srpnja, 2014.

Općina Ernestinovo priprema se za veliku - trostruku svečanost. Naime, 1. kolovoza obilježavaju Dan općine Ernestinovo, a nakon toga počinje i 41. Kiparska kolonija Likovne udruge Petar Smajić Ernestinovo, a ujedno se obilježava i jubilarna 90. godišnjica djelovanja DVD-a Ernestinovo. Inače, i na ovoj će kiparskoj koloniji ugostiti brojne ernestinovačke kipare i slikare, ali i one koji će doći i iz ostatka Hrvatske i inozemstva kako bi izrađivali drvene skulpture.

- Kolonija traje od 2. do 10. kolovoza, organizatori su osmislili i raznovrstan zabavni i kulturni program pa će tako u devet dana manifestacije nastupati Igor Delač, EVErgreeen priča: Z. Barač, J. Njikoš i MGM bend, Bluestrip, Bosutski bećari, HKUD Željezničar, KUD Šandor Petefi Laslovo, Udruga Ružmarin, Klapa Zrinski, Plesni klub D&D, grupa Visoki napon, Goran Karan, Klapa Sol, Slavonia band. Održat će se i kazališna predstava Umjetničke akademije Osijek, te odigrati nogometna utakmica s veteranima HNK-a Hajduk Split... Za svakoga ponešto i svi su nam gosti, kao i uvijek, dobrodošli, poručuje načelnik općine Matija Greif.

Kako bi mogli primiti što veći broj gostiju, upravo se u središtu uređuje i dodatni parking između Vatrogasnog doma i crkve. D.Pejić

POLAGANJE VIJENACA I VATROGASNE VJEŽBE

Dana 1. kolovoza na Dan općine u 19 sati bit će položeni vijenci na spomen-obilježjima u Parku skulptura u Ernestinovu, a u 19.30 bit će svečana sjednica Općinskog vijeća, a nakon toga domjenak uz Evergreen priču. Vatrogasci proslavu počinju s javnim pokaznim vježbama 2. kolovoza u 10 i 11 sati, a dan nakon toga, u 7 sati, budnicom kroz selo i nastupom limene glazbe.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike