Kultura
OSJEČKO LJETO KULTURE 2014.

TangOS oduševio već prvim nastupom
Objavljeno 16. srpnja, 2014.
Upornost osječkih kulturnjaka, posebice UAOS-a, daje rezultate

U atriju Glavne straže osječkog Muzeja Slavonije, umjesto u prvotno predviđenom, sigurno za ovakav koncert neuvjetnom, prostoru dvorišta Kazamata u Tvrđi, prvi put pred publikom nastupio je potpuno nepoznati osječki ansambl TangOS.

I oduševio. Kako brojnu publiku tako i glazbene stručnjake. Ne samo vrhunskom izvedbom i pomno odabranim (zahtjevnim) repertoarom nego i samim pojavljivanjem na osječkoj, nadamo se, uskoro i na hrvatskoj i svjetskoj, glazbenoj sceni. Kao da poticaj u intenziviranju raznih kulturnih događaja, festivala i radionica, koje je uglavnom iniciralo pojavljivanje osječke Umjetničke akademije na osječkoj kulturnoj sceni, daje, nakon gotovo desetljeća, prave rezultate. Jedan od njih je sigurno i TangOS. Jer osječka publika sve više zaslužuje vrhunske glazbene, likovne i kazališne izvedbe.

A TangOS, ako već nije, bit će sigurno vrhunski i ponosno će pronositi osječko ime hrvatskom i svijetom.

U više od sata muziciranja (bez pauze) na koncertu nazvanom “Piazzollissimo” (po velikom argentinskom majstoru tanga Astoru Piazzolli) članovi sastava Trajko Iljovski (harmonika), Ana Vlainić (violina), Tena Micevski (viola), Maja Iljovski (violončelo), Filip Micevski (kontrabas) i Igor Valeri (klavir) podarili su ljubiteljima glazbe izniman užitak. Dugotrajni pljesak nakon svake pjesme, a posebice na kraju, traže od mladih akademskih glazbenika novi napor i svladavanje novog repertoara, jer osječka publika nestrpljivo očekuje njihove nove nastupe, no, vidjevši prvi izvrstan nastup, očekivat će još više.

Darko KOVAČEVIĆ
Dva bračna para

TangOS je komorni ansambl osnovan početkom ove godine na inicijativu harmonikaša Trajka Iljovskog. Mladi glazbenici, zaljubljenici su u tango-glazbu, a repertoar koji izvode je tango nuevo, stil koji je nastao spajanjem elemenata jazza, klasične glazbe, eksperimentima u zvuku, a sve protkano pulsom argentinskog tanga. U sastavu su dva mlada bračna para, pa nije čudno što se odlično i glazbeno slažu.

TANGOS

ČINI ŠEST MLADIH AKADEMSKIH GLAZBENIKA

Možda ste propustili...

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike