Osijek
DVA PONUDITELJA ZA ISPORUKU “BESPLATNIH” UDŽBENIKA

Ponuda Narodnih novina za 38.000 kuna povoljnija od Osječke trgovine papirom
Objavljeno 15. srpnja, 2014.
Udžbenici i radne bilježnice dočekat će učenike u školama 8. rujna

Dvije su ponude stigle na natječaj za nabavu udžbenika za učenike osječkih osnovnih škola koji je početkom lipnja objavio Grad Osijek. Jučer, nakon isteka roka za predaju, točno u 9 sati, one su i otvorene. Na natječaj su se prijavili Osječka trgovina papirom i zagrebačke Narodne novine. Javno je otvaranje ponude u sjedištu gradske administracije u Kuhačevoj pokazalo da je zagrebačka ponuda povoljnija.

Osječka trgovina papirom za nabavu više od tisuću naslova, odnosno nekih 130.000 udžbenika i radnih bilježnica, dala je ponudu od 6,703.097,63 kuna, a Narodne novine 6,664.727,08 (obje ponude su bez iskazanog PDV-a). Što, matematički gledano, znači da je ponuda zagrebačke tvrtke povoljnija za 38.000 kuna. Pravilima natječaja predviđeno je da će kao najpovoljnija ponuda biti odabrana ponuda s najnižom cijenom, što u ovom trenutku daje prednost Narodnim novinama.

- Prodaja udžbenika uostalom i jest naš posao - tek je kratko prokomentirao Nikola Janković, predstavnik Narodnih novina koji je jučer nazočio otvaranju ponuda. Uime osječke tvrtke, otvaranju ponuda nazočio je Mladen Maršić.

No, pred komisijom koju su uime naručitelja činili Vjekoslav Bagarić i Davor Brust jučer je ostao “rudarski” dio posla. Valjalo je, naime, provjeriti dokumentaciju iz obiju ponuda, računalno provjeriti iznose te u konačnici dostaviti prijedlog za odabir naručitelja koji će proslijediti gradonačelniku Vrkiću. Gradonačelnik će potom donijeti rješenje o tvrtki koja će osječkim osnovnoškolcima isporučiti udžbenike, a koji će biti plaćeni iz gradskog proračuna.

Zanimljivo, kao što je natječaj bio objavljen na mrežnim stranicama Elektroničnog oglasnika javne nabave, tako će i pobjednik natječaja biti objavljen na istim stranicama.

- To bi moglo biti već u sljedeća dva dana - zaključio je Bagarić.

Udžbenici i radne bilježnice dočekat će učenike u školama 8. rujna. D. Kuštro

6,703.097

(bez PDV-a) - ponuda Osječke trgovine papirom

6,664.727

(bez PDV-a) - ponuda Narodnih novina

Najčitanije iz rubrike