Sport
POSLJEDNJA REGATA SVJETSKOG KUPA

Sinkovići najbolji dubl današnjice
Objavljeno 13. srpnja, 2014.

Nakon trodnevnih zanimljivih natjecanja, jučer poslijepodne na Crvenom jezeru završena je treća, posljednja ovogodišnja regata Svjetskog kupa. U konkurenciji više od 700 veslač(ic)a iz 44 zemlje Hrvatsku su zastupala četiri čamca, i to s posve različitim učinkom.

Uvjerljivom pobjedom u kvalifikacijama, naime, u petak su braća Valent i Martin Sinković izborili pravo nastupa u subotnjem polufinalu, zatim ostvarili novi uspjeh i kao jedini naš čamac veslali u jučerašnjem programu A finala. Tijekom subotnjih polufinala u prvoj skupini finalisti su postali dublovi Litve, Australije i Velike Britanije, a u drugoj su iza Sinkovića (6:15,25) u cilj uveslali reprezentativci Njemačke i Novog Zelanda. Tih šest posada razračunavalo se jučer za konačni poredak šest najboljih dvojaca na pariće, od ukupno 20, koliko ih je nastupilo u Luzernu. Sinkovići su jučer dokazali da su najbolji dubl današnjice pobijedivši svoje suparnike kao i prije dvadesetak dana, na drugoj regati SK u francuskom Aiguebeletteu! Jučer su im najveći konkurenti bili Australci McCrae i Belongoff te Mascinskas i Ritter, veslači iz Litve. Trijumf u Luzernu, štoviše, podgrijao je nade da će naš dvojac na pariće odigrati zapaženu ulogu i na Svjetskom prvenstvu, potkraj kolovoza u Amsterdamu.

Za razliku od dvojca na pariće zagrebačke Mladosti, nažalost, osječki su veslači svoj nastup na trodnevnoj priredbi završili još u subotu. U samcima su veslali David Šain i Mario Vekić, a u dvojcu bez kormilara, također iktusovci, Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić. Najbolji plasman ostvario je dvojac koji je veslao u C finalu, za ukupni poredak od 13. do 18. mjesta. Pobijedio je dvojac Poljske (6:40,38), ispred Mađarske, Grčke, Rumunjske, Hrvatske i Australije, pa je na taj način naš dvojac zauzeo ukupno 17. mjesto od 25 posada. U konkurenciji samaca David Šain je imao završni nastup u D finalu, gdje je zauzeo drugo mjesto. Brži je bio samo Belgijac Hannes Obreno sa 7:05,21, a Šain je, sa 7:13,49, nadmašio skifiste Koreje, Australije, SAD-a i Egipta, što mu je donijelo konačno 20. mjesto u konkurenciji 31 veslača. Vekić je, nakon slabih nastupa prvog dana regate, u subotu nastupio u E finalu, gdje se plasirao na četvrto mjesto i kući se vratio kao 28. samac (7:23,85). U toj subotnjoj utješnoj utrci, inače, za ukupno 25. mjesto, pobijedio je Brazilac Steve Hiestand sa 7:15,16.

Dragutin KERŽE
A FINALE DVOJACA NA PARIĆE

1. Hrvatska 6:19,12, 2. Australija 6:21,41, 3. Litva 6:21,78, 4. Velika Britanija 6:23,67, 5. Njemačka 6:29,08, 6. Novi Zeland 6:38,49

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike