Crna kronika
CRNA SUBOTA ZA PJEŠAKE KOJI SU NASTRADALI NA OBILJEŽENIM PJEŠAKIM PRIJELAZIMA

Pijani vozači krivi za smrt i ozljeđivanje četvoro pješaka
Objavljeno 14. srpnja, 2014.
Vozač koji je teško ozlijedio djevojčice imao je 3,18 promila alkohola

U naletima automobila na pješake u Varaždinu i Rijeci, u subotu poginula su dva muškarca, dok su dvije 14-godišnje djevojčice teško ozlijeđene. Oba vozača bila su pijana.

Nesreća u Varaždinu dogodila se oko 18,10 sati, kada se Trstenjakovom ulicom kretala Škoda zagrebačkih registracija kojom je, sa 3,18 promila alkohola u krvi upravljao 47-godišnjak. Na pješačkom je prijelazu prednjim prednjim lijevim dijelom Škode udario u dvije 14-godišnje pješakinje. Nesretne djevojčice su od siline udara odbačene na kolnik. Obje su zbog teških ozljeda glave prevezene u Opću bolnicu Varaždin gdje su zadržane na daljnjem liječenju. Jedna je podvrgnuta hitnom neurokirurškom zahvatu. Iako su obje djevojčice trenutno stabilno i izvan životne opasnosti, njihov oporavak teško je i nezahvalno prognozirati.

Odmah nakon nesreće vozač je alkotestiran i pokazalo se da u krvi ima 3,18 promila alkohola. Uhićen je i odveden na triježnjenje, a tijekom jučerašnjeg dana je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske. Od suca istrage je zatraženo da mu se odredi istražni zatvor.

Nesreća sa puno težim posljedicama zbila se u prvim satima subote u Adamovićevoj ulici u Rijeci. U naletu automobila, koji je projurio kroz crveno svjetlo, na pješačkom su prijelazu poginula dvojica pješaka, Dario Krbavac (50) s područja Opatije i Marko Bunoza (48) iz Rijeke. Vozač, Aleksandar Cupać je pobjegao, da bi se nekoliko sati kasnije sam prijavio policiji. U krvi je, doznajemo, 35-godišnjak imao jedan promila alkohola.

Prema riječima očevidaca, koji su s poginulima bili u društvu, vozilo je projurilo velikom brzinom i nisu ga uspjeli vidjeti. O silini udarca svjedoči i to što su tijela dvojice poginulih muškaraca odletjela 50-ak metara od pješačkog prijelaza. Vozaču automobila određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti ponavljana djela i utjecaja na svjedoke. Iz pritvora može izaći ako plati jamstvo od 300.000 kuna. Državno odvjetništvo ga, osim što ga tereti da je pod utjecajem alkohola i prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu skrivio nesreću s najtežim posljedicama, tereti ga i zbog nepružanja pomoći. Prijeti mu višegodišnja zatvorska kazna.

Milan BUGARIĆ
Tragedija kod Trogira

Tragično je u prometu bilo i jučer na jugu Hrvatske. U teškoj prometnoj nesreći koja se oko 9 sati dogodila kod Trogira, poginulo je dvoje mladih, 27-godišnji vozač automobila i njegova 21-godišnjoj suvozačica, oboje iz Šibenika. Kako stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske, na trogirskoj zaobilaznici došlo je do direktnog sudara između kombija i automobila. Vozač automobila namjeravao je pretjecati vozilo ispred, kad je iz suprotnog smjera naišao kombi. Tragediji su doprinijeli sklizak kolnik i neprilagođena brzina. Kako doznajemo, Dvoje mladih se vraćalo s Ultra festivala u Šibenik.

Neopreznu pješakinja kritično

U subotu je u prometnoj nesreći teške ozljede opasne po život zadobila i 16-godišnja Riječanka. Nesreća ase dogodila na Martinkovcu kada je djevojka prelazila cestu izvan pješačkog prijelaza. U tom trenutku u nju je udario i oborio ju na tlo automobil Subaru kojim je upravljala 55-godišnja Riječanka. Teško ozlijeđena djevojka prevezena je u KBC na Sušaku.

Obojici vozača prijeti višegodišnja zatvorska kazna

Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike