Zdravlje
KAKO DO OBLE GUZE KOJU ĆETE HTJETI POKAZATI U BADIĆU

Čučanj kralj vježbi za lijepu stražnjicu
Objavljeno 14. srpnja, 2014.
Uz vježbu će biti podignuta, čvrsta i sexy, a vi ćete imati osmijeh na licu

Kako nam je stiglo ljeto i vrućine, tako je i odjeća sve kraća, ili je sve manje ima. Lijepo oblikovana i čvrsta stražnjica san je mnogih djevojaka, a melem za oči mnogim dečkima.

Njezin savršeni oblik neće doći sam od sebe. Ono što sigurno uvelike utječe jest i genetika, ali bez obzira na to, svaka cura može dovesti svoju guzu do svog maksimuma. Nisu svi isto građeni i nemaju svi istu sreću s genetikom. Netko će se morati mnogo više potruditi, ali uz trud sve se može.

Nikada nije kasno

Što se zapravo krije iza lijepe stražnjice?

Krije se upravo bezbroj odličnih vježbi, zdrava prehrana, kretanje, voda i disciplina.

Ako želite biti puni samopouzdanja ovog ljeta, morate se malo potruditi, podići stražnjicu sa stolice i baciti se na vježbanje. Ako želite pokazati svoje atribute na plaži nikada nije kasno! Svi ste čuli za čučnjeve i ne kaže se uzalud da je čučanj kralj vježbi za guzu. Čučanj je ujedno i odlična aerobna vježba koja će dodatno potrošiti kalorije.

Postoje različite varijacije čučnjeva, no sve ih je izrazito bitno raditi pravilno kako ne bi došlo do ozljede, ali i kako bi rezultat bio bolji.

Najvažniji savjeti kodklasičnog čučnja su:

l Stopala uvijek moraju biti punim osloncem na podu

l Koljena ne smiju prelaziti liniju stopala

l Leđa moraju biti čvrsta i ravna

l Prsa i glava naprijed, a pogled ravno ispred sebe

l Imati tendenciju gurati težinu nazad

Ako se vježba radi krivo i nepravilno, ili će izostati rezultat ili u krajnjem slučaju dolazi do ozljede. Izrazito popularan program Brazil butt lift, nudi upravo sve što je bitno za savršenu guzu pod vodstvom licencirane voditeljice. Program je koncipiran prema „trkout pristupu“, koji vježba sve najvažnije mišićne skupine stražnjice iz više kuteva, a koriste ga modeli diljem svijeta. No i naše vježbačice izrazito su zadovoljne. Ono što vam reći jest da sigurno neće biti lagano, ali vjerujte, bit će vrijedno svega.

Stube, pilates...

Postoji još jako mnogo vježbi (podizanje u most, „deadlift“, penjanje stubištem, iskoraci, planinarenje, pilates serije vježbi za guzu, yoga asane usmjerene na jačanje guze), kojima će vaša stražnjica izgledati čvršće i podignutije. Ono što je bitno naglasiti jest da se vježbe moraju raditi pravilno, često, a rezultati ne dolaze preko noći. Stoga, ako odmah ne vidite rezultat - ne odustajte, uz malo strpljenja bit ćete sretni.

Dobra vijest je da se vježbama za guzu aktiviraju i mišići donjih mišića leđa te nogu, što pomaže u boljem držanju i ukupnom zdravlju. Nosite svoju guzu na plaži puni samopopuzdanja s osmjehom na licu bila ona velika ili mala, uz vježbu će biti podignuta, čvrsta i sexy, a vi ćete imati osmijeh na licu. Bitno je da se vi osjećate sretno, da njegujete svoje tijelo i ulažete u sebe. (Centar Osobne Moći)

Martina SLIVONJA, bacc. physioth.
Najčitanije iz rubrike