Osijek
RAD ODBORA ZA PREDSTAVKE, PRIJEDLOGE I PRITUŽBE GRAĐANA

Pomoć tražilo oko 150 građana, najčešće radi posla
Objavljeno 12. srpnja, 2014.

Otkako je prije sedam mjeseci počeo raditi Odbor za predstavke, prijedloge i pritužbe građana pri Gradskoj upravi, pomoć je ondje zatražilo oko 150 Osječana. Prema riječima predsjednice Odbora Silvije Dološić, najbrojnije su samohrane i nezaposlene žene, ali i višečlane obitelji koje traže preseljenje u veći stambeni prostor. No, osim socijalnih slučajeva, Odbor je tu i za građane koji žele pokrenuti kakvu inicijativu pa nerijetko “preskaču” predsjednike svojih gradskih četvrti i mjesnih odbora.

- Bude kod nas i plakanja i tužnih životnih priča, a ono što je dobro je što ovdje može doći tko god želi i ima pravo na informaciju koju dobiva u roku od 48 sati. Ako neki pročelnik može riješiti situaciju, mi stranku automatski naručujemo i on je dužan riješiti problem. Nerijetko se obraćaju i za jednokratne novčane pomoći, a zanimljivo je što nam se s financijskim problemom javljaju radno sposobni ljudi, dok umirovljenici uglavnom žele riješiti komunalne probleme - rekla je Dološić, dodajući da se Odboru javio i 18-godišnjak s posebnim potrebama, ali i oni od 80 godina. Iako se zna da članovi Odbora nisu čarobnjaci za uklanjanje problema, Dološić kaže kako lista zainteresiranih građana za razgovor ili savjet ne jenjava čak ni sad tijekom ljetnih mjeseci.

- Pravo je zadovoljstvo kad su građani sretni jer znaju da će ih netko primiti, saslušati i u konačnici uputiti na pravo mjesto. Bude teških i dirljivih situacija, no onaj tko se odluči baviti politikom, na to mora biti spreman - zaključuje Dološić, dodajući da je rad Odbora odjeknuo i izvan Osijeka pa u Kuhačevu 9 nerijetko se obrate i stanovnici drugih mjesta Osječko-barnjske županije. Inače, Odbor je ujedno i “filtar” za prijavu za razgovor s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem, za što je srijeda rezerviran dan. M. Mihelić

Zainteresiranih građana za razgovor ili savjet ne manjka čak ni sad, tijekom ljetnih mjeseci

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike