Osijek
ZELENI ČETVRTAK NA TRŽNICI U ZNAKU “PROIZVODA HRVATSKOG SELJAKA”

Certifikate domaćih proizvoda dobilo 41 obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo
Objavljeno 11. srpnja, 2014.

Proizvodi koji direktno s njive dolaze na klupe osječke tržnice bit će prepoznatljivi po istaknutom certifikatu na štandovima tvrtke Tržnica. Ante Šimić, direktor te gradske tvrtke, kazao je kako na tržnici prodaju tri vrste prodavača: oni koji kupuju na veliko pa prodaju na malo, neposredni proizvođači i ekoproizvođači koji već duže vrijeme imaju certifikate, a certifikate su dobili sada i ovi koji hranu proizvode sami na njivama 20 kilometara od Osijeka. Obiteljskim je poljoprivrednim gospodarstvima gradonačelnik Ivica Vrkić uručio jučer na glavnoj tržnici certifikate u sklopu projekta Udruge hrvatskih tržnica “Certificirana seljačka tržnica”. Takozvanom certifikatu “Proizvoda hrvatskog seljaka” cilj je organizacija i predstavljanje OPG-a te osiguranja jamstva kvalitete i podrijetla proizvoda kupcima.

Ovaj projekt Tržnica provodi u suradnji i sa Savjetodavnom službom i Upravnim odjelom za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije.

Tradicionalno proizvedena hrana je zdrava hrana i Vrkić i Šimić su se složili kako je važno takvu hranu ponuditi Osječanima, poručivši kako se takve proizvode isplati kupovati.

Jučerašnji Zeleni četvrtak na tržnici bio je tako posvećen lokalnim proizvođačima kojima se želi pomoći da plasiraju svoje proizvode i zarađuju, a certifikat je dobio 41 proizvođač. Šimić kaže kako i drugi lokalni proizvođači imaju priliku dobiti certifikat s kojim, postavljenim iznad štanda, žele istaknuti i učiniti takve proizvode uočljivima već na prvi pogled. D. Pejić

Ovaj projekt Tržnica provodi u suradnji i sa Savjetodavnom službom i Upravnim odjelom za poljoprivredu i ruralni razvoj OBŽ-a

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike