TvObzor
DVIJE NOVE DRAMSKE SERIJE NA PROGRAMU NOVE TV

Draguljareva kći i Toscana
Objavljeno 11. srpnja, 2014.
Talijansku seriju “Toscana”, koja je na programu svakodnevno, osim vikendom, od 21.30 sati, svojevremeno su uspoređivali sa “Sokolovim grebenom“”jer su u famoznoj TV seriji CBS-a nemirni životi protagonista smješteni u vinarsko poduzeće

Proteklog tjedna, točnije 7. srpnja, Nova TV započela je s prikazivanjem dvije nove dramske uspješnice “Draguljareva kći” i “Toscana”. Turska serija “'Draguljareva kći”, koju gledatelji mogu pratiti svakim radnim danom od 20.05 sati, inspirirana je romanom Refika Halita Karaja, u produkciji Avšar filma i režiji Bahadira Indžea, a talijansku seriju “Toscana”, koja je na programu svakodnevno, osim vikendom, od 21.30 sati, svojevremeno su uspoređivali s uspješpnim TV serijalom“Sokolov greben“.

DRAGULJAREVA KĆI

Priča o osjećajima koji se ne mogu kupiti, o neizbježnom ratu između ljubavi, obiteljskih veza, ljudskih vrijednosti i vrijednosti današnjeg vremena, o jednoj naivnoj mladoj djevojci rođenoj u nesretnoj ljubavnoj priči, o njezinu duhu zatočenom od ruke “oca” poput “Pepeljuge”, koji potresen živi u potrazi za samim sobom…

Ajšen, koja zajedno s Jašarom, za kojeg misli da joj je otac, živi u Kajseriju, prije nekoliko godina izgubila je majku, a sama je plod nesretne ljubavi proživljene prije puno godina u Istanbulu. Njezina majka Asuman proživjela je naivnu ljubav sa sinom jedincem Atom iz obitelji Katiboglu, čiji korijeni sežu do osmanske palače, dok je radila kao njihova služavka, no kad se pročulo za njihovu ljubav, Atina ju je obitelj udaljila iz Istanbula. Dok se Ati govorilo da je Asuman pobjegla sa sinom upravitelja imanja Jašarom, Ata nije znao da je Asuman bila prisiljena udati se za Jašara niti da je ostala trudna. Obitelj Katiboglu nije propustila dati Asuman poprilično bogatstvo koje joj je omogućilo da tijekom cijelog života živi lagodno i to zato da ih ona i njihova neželjena unuka ne dovedu u nevolju. Zahvaljujući tom bogatstvu nije se promijenio samo Asumanin život nego i Jašarov, sina upravitelja imanja za kojeg se morala udati. Praćena s velikim zanimanjem, serija ''Draguljareva kći'' posebna je između ostalog i po tome što je u njoj prvi put u Turskoj korištena CGI tehnika. Tom se tehnikom objekti s dva različita mjesta mogu prikazati kao da su jedan pokraj drugog.

TOSCANA

Smrt uglednog vinara Luche Monfortea i optužba djevojke njegova sina Aurore za njegovo ubojstvo uzdrmale su život stanovnika mjesta Villalba. Aurora je moderna junakinja koja se za svoju slobodu i neovisnost bori protiv onih koji su se urotili protiv nje i zatvorili je iza rešetaka. U pozadini svega stoji nemilosrdna borba za dom, staro neprijateljstvo suprotstavljenih obitelji, urote, tajne, grijesi, braća koja se bore za ljubav jedne žene. Radnja je smještena u bogato toskansko vinogradarsko područje koje se samo naizgled čini savršenim. Ispod površine leži grijeh jedne žene Eve, Aurorine majke, koja je nestala odnoseći sa sobom istinu koja može objasniti sve. Serija “Toscana” (u originalu “Le tre rose di Eva”, talijanska je serija iz 2012. godine za koju je glazbu napisao Savio Riccardi, a scenograf je Stefano Giambanco. Glavne uloge u serijalu tumače Anna Safroncik, Roberto Farnesi, Viktorija Larčenko, Luca Capuano, Giorgia Würth, Karin Proia, Licia Nunez i Elisabetta Pellini.

Priredio: Nikola KUČAR
GLAVNI GLUMCI TURSKE SERIJE

Autor serije “Draguljareva kći” (u originalu Bugünün Saraylisi), je Refik Halit Karaj, producent je Şükrü Avşar, dok su autori scenarija Melis Civelek i Sırma Yanık. Glavne uloge tumače Selçuk Yöntem (Ata Katiboglu), Nazan Kesal (Üftade Katiboglu), Cansu Tosun (Ayşen Yılmaz), Ali Ersan Duru (Fatih Soysal), Serhat Teoman ( Savaş Ataman) i Gülenay Kalkan (Rezzan Ataman).

GLAVNI LIKOVI “TOSCANE”

Aurora Taviani (glumi je Anna Safroncik) imala je samo 18 godina kad je optužena za ubojstvo oca svojeg dečka. Danas ima 26 godina i posjeduje neospornu ljepotu i hrabrost kakvu poznaju samo oni koji su iskusili bol i patnju. Svi je smatraju divljakušom koja nije u stanju kontrolirati svoj nagon.

Tessa Taviani (Giorgia Wurth) ne bi se vratila u Primaluce, čak ni nakon puštanja njezine sestre iz zatvora, da ne namjerava zavesti najbogatijeg i najmoćnijeg čovjeka u Villalbi, Ruggera Cameranu. Tessa je naslijedila cinizam i okrutnost od svoje majke, kao i njezinu senzualnost.

Marzia Taviani (Karin Proia) ima karijeru zbog koje je izbivala iz Villalbe i obiteljske kuće, sve do izlaska njezine sestre Aurore iz zatvora. Marzia je našla utočište u poslu nakon majčina nestanka i sestrina suđenja. Vraća se u Villalbu zbog osjećaja krivnje da nije bila dobra starija sestra, premda zbog toga mora napustiti posao u gradu.

Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike