Sport
DVOJAC OSJEČKOG SOKOLA U KADRU DRŽAVNE KOŠARKAŠKE U-14 SELEKCIJE

Gunjević asistirao izborniku Davidoviću, zaigrao Dominik Ivić
Objavljeno 10. srpnja, 2014.

Pred nama je ljeto gdje mnogobrojne hrvatske košarkaške selekcije očekuju nastupi na europskim (U-16, U-18, U-20) ili svjetskim smotrama (seniori). No, okupljaju se i mlađe generacije, točnije igrači do 14 godina (rođeni 2000. i mlađi), koji su pet dana boravili na samom hrvatskom jugu.

- Riječ je o 23 igrača ovog godišta, koji su pet dana boravili u Dubrovniku. Nakon toga svratilo sei do susjeda. U Crnoj Gori testirano je 16 igrača u prijateljskim ogledima s domaćim vršnjacima - kaže mladi trener Osječkog sokola, Goran Gunjević, koji u U-14 selekciji obnaša dužnost pomoćnika izbornika, Dalibora Davidovića, a sve je ispred HKS-a nadzirao instruktor Darko Kunce. Imali su “sokolovi” i svog predstavnika u igračkom kadru, poziv izbornika zaslužio je Dominik Ivić.

- Dominik je marljivo odradio trenažni proces, a participirao je i u obje prijateljske provjere. Minutažu je dijelio s još dvojicom igrača na poziciji playmakera. Opravdao je ukazano povjerenje - kaže pomoćnik izbornika

- Ovo godište nema natjecanja na europskoj razini, ali uskoro će neki od ovih igrača biti u kadru reprezentacije koja će nastupiti na najjačim smotrama. Ona U-16 je prva koja dolazi, što znači da je ovo dobra priprema - smatra Gunjević, koji će uskoro ponovno put pod noge i na novo okupljanje darovitih klinaca do 14 godina.

- Nećemo ići daleko, od 6. kolovoza pripremna baza je u Velikoj. Osim trenažnog procesa čeka nas i odlazak u Sloveniju i nastup na kvalitetnom međunarodnom turniru. Dvoboji protiv domaćina, Španjolske, Mađarske i Rusije, bit će pravi test za ove mladiće - kaže Goran Gunjević, mladi osječki trener. N. Benčina

ULJAREVIĆ MEĐU U-16

Početkom sljedećeg tjedna u Daruvaru se okuplja U-16 reprezentacije Hrvatske, koju u drugoj polovini kolovoza čeka nastupa na EP-u u Latviji. Na popisu izbornika Stipe Bralića i jedan je član osječkog A-2 ligaša, a riječ je o ponajboljem kadetu u državi Karlu Uljareviću.

Najčitanije iz rubrike