Osijek
OSNOVAN ZAVOD ZA DENTALNU MEDICINU PRI MEFOS-U

Od 2015. godine Osijek će
imati studij dentalne medicine
Objavljeno 9. srpnja, 2014.
Za predstojnika Zavoda postavljen je akademik Vjekoslav Jerolimov

Svečanom sjednicom na kojoj je osnovan Zavod za dentalnu medicinu pri Medicinskom fakultetu u Osijeku, jučer je započeo prvi korak u osnivanju studija dentalne medicine u Osijeku, a koji bi trebao započeti u školskoj godini 2015./2016. Za predstojnika Zavoda postavljen je akademik Vjekoslav Jerolimov, za njegova zamjenika dr. sc. Marko Matijević, dok je za tajnika Zavoda izabran dr. Miroslav Sikora. Studij dentalne medicine koji bi trebao krenuti sljedeće godine trajat će šest godina, a po generaciji bi se upisivalo oko 30 studenata. Nastava će se održavati u zgradi MEFOS-a, jer su prve tri godine gotovo identične studiju medicine. Tako Osijek postaje četvrti grad u Hrvatskoj s ovom vrstom studija, za koji se vjeruje kako će poseban interes pokazati mladi iz regije, kojima će ovo biti najbliži takav studij u državi članici EU-a.

- Posrijedi je ideja na kojoj kontinuirano radimo već posljednjih šest godina, pa smo u suradnji s Komorom doktora dentalne medicine na području Slavonije i Baranje prije nekoliko godina okupili mlade doktore dentalne medicine i pozvali ih da počnu polaziti doktorski studij na našem fakultetu kako bi stekli zvanje doktora znanosti. Također, u pregovorima smo s nekim doktorima iz Zagreba i Mađarske, koji će nam u danom trenutku biti na raspolaganju za držanje nastave, a za praktičnu nastavu koristili bismo i resurse Kliničkog bolničkog centra Osijek - ističe dr. Aleksandar Včev, dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku. Za ovaj studij potrebno je čak osam novih katedri, a u tu svrhu doktorski studij polazi oko 20 liječnika koji su završili stomatologiju.

Sam akademik Jerolimov jučer je naglasio kako je iznimno ponosan što je dobio priliku da na ovaj način pomogne budućim mladim stručnjacima upravo u svom gradu. N. Z. Eberhard

Studij će trajat šest godina, imat će osam katedri i održavat će se u zgradi MEFOS-a

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike