Regija
POPLAVLJENIM KUĆANSTVIMA U PLETERNICI

Končar darovao
149 kućanskih aparata
Objavljeno 9. srpnja, 2014.

Vezani članci

KONVOJ POMOĆI

Končarevi uređaji za Cvelferiju

PLETERNICA – Dovezli smo danas 50 strojeva za rublje i 49 štednjaka, a planiramo dovesti još 50 aparata, što štednjaka, što hladnjaka, jer čuli smo da Pleternica ima oko 400 domaćinstava koja su bila poplavljena, što je u javnosti manje poznato. Budući da dosta dugo surađujemo s Pleternicom, Požegom, u kojoj s nekoliko tvrtki imamo poslovne odnose, i Požeško-slavonskom županijom, odlučili smo se za ovu donaciju, koja ide ciljano obiteljima koje su stradale. U Pleternici je malu hidroelektranu napravio baš Končar, i naša suradnja u tom pravcu ide dalje – rekao je predsjednik Uprave Končara Darinko Bago, koji je i osobno došao sa svojim suradnicima na uručenje donacije vrijedne 220 tisuća kuna.

Poplavama u Pleternici pogođeno je oko 1.300 stanovnika, i u jeku je obnova stradalih prostora. Grad Pleternica s brojnim donatorima aktivno sudjeluje u pomoći stanovnicima, ponajprije u obnavljanju stambenog prostora.

– Ova je donacija iskaz dugogodišnjeg prijateljstva između Pleternice i tvrtke Končar, a i poslovne suradnje koju njegujemo već nekoliko godina. Pleternica će ići u gradnju još jedne male hidroelektrane, za što očekujemo suradnju tvrtke Končar, s kojom već radimo na tehničkim detaljima. Novac za gradnju druge HE tražit ćemo u fondovima EU-a, no za sada to u Hrvatskoj sve presporo ide. Mi smo u lokalnoj samoupravi nezadovoljni kako naša Vlada radi, no nadamo se da će se sve to ubrzati – istaknula je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, te dodala da će u sljedećih sedam dana aparati biti dostavljeni u stradala kućanstva.

Grad Pleternica osigurao je i podne obloge, laminate i pločice za sve stradale iz sredstava donacija, oko 100 tisuća kuna, a u donaciju će se uključiti i Požeško-slavonska županija i Caritas Požeške biskupije. Ova donacija će, uz novac koji će stanovnici dobiti ovih dana od Crvenog križa, u znatnoj mjeri ublažiti posljedice poplava. (AGM Kruna)

Poplavama je u Pleternici pogođeno oko

1.300

stanovnika

Končar planira dovesti još 50 aparata, što štednjaka, što hladnjaka

Možda ste propustili...

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike