Regija
NA GV ODBIJENO FINANCIJSKO IZVJEŠĆE BARANJSKOG VODOVODA

Svi željno iščekuju Uskok
Objavljeno 8. srpnja, 2014.

BELI MANASTIR - Sa samo tri glasa “za” i 13 suzdržanih, među kojima su i oni iz redova vladajućih, belomanastirsko Gradsko vijeće odbilo je financijsko izvješće Baranjskog vodovoda za prošlu godinu, inače u većinskom vlasništvu grada. Svemu je, ponovno, prethodila žučljiva rasprava, tijekom koje je na meti oporbe bio direktor tvrtke Alen Hranić (HNS).

- Neprihvaćanje izvješća očekivano je - rekao je Hranić. “Branio” se činjenicom da je na mjesto direktora došao tek lani u rujnu, na mjesto Damira Paulića (HDZ). Na upit novinara i vijećnika zašto onda Paulić nije bio uključen u izradu izvješća, Hranić je odgovorio kako je bio za suradnju, ali je sve ostalo samo na željama. “U pitanju je Paulićev ego. Ponuđeno mu je čak i mjesto financijskog direktora, a on je i dalje na bolovanju”, kazao je Hranić, dodavši kako bi volio da u tvrtku dođe Uskok i konačno istraži poslovanje, budući da se repovi vuku još od pretprošlog direktora.

Odbijanje financijskog izvješća očekivao je i gradonačelnik Ivan Doboš. “Suzdržan je bio i Nadzorni odbor pa kako ne bi bili vijećnici. To ne bi trebalo imati posljedica, ali je ostala ružna slika. Nije dobro što se izražava sumnja u vjerodostojnost podataka pa samim time i Uprave. Očekujem od Uskoka, za kojeg pripremamo dopis, da konačno odgovori na pitanje tko je u pravu, a tko nije”, rekao je Doboš.

Najglasniji iz redova oporbe, nezavisni vijećnik Robert Jankovics, istaknuo je kako je politički imenovana uprava Baranjskog vodovoda podnijela izvješće koje sadrži fiktivne gubitke, a sve radi stjecanja kratkotrajne političke koristi. Konkretno, osvrnuo se na neselektivno otpisivanje dugova potrošačima, bez pokušaja naplate, bez sudskog konstatiranja zastare i bez kriterija za otpis. Tako su, dodao je, otpisane i obveze koje završavaju u gradskoj blagajni posredovanjem računa za vodu. Sličnog je mišljenja bio i za izvješće Baranjske čistoće, koje je, ipak - “prošlo”. Omjer glasova bio je devet “za” i sedam suzdržanih.

Vijećnici su podržali i financijska izvješća Stanouprave, Poduzetničkog centra, TZ Baranje, odnosno Radio Baranje. Ivica Getto

Paulić “iz publike”

“Iz publike” rad Gradskog vijeća pratio je Damir Paulić, ali bez prava glasa. Nakon rasprave o Baranjskom vodvodu dobacio je samo kako je u pitanju svojevrsna porezna utaja upravo zbog otpisivanja prihoda koji inače pripadaju Gradu i Hrvatskim vodama. Izvješće je nazvao skandaloznim.

Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike