Crna kronika
ŠOK ZBOG SMRTI 76-GODIŠNJAKA

Polomili mu kosti lica, od ozljeda pao u komu
Objavljeno 9. srpnja, 2014.
Jedan od napadača na Josipa Petrovića daljnji mu je rođak

SVETI ĐURAĐ - Sedamnaestogodišnjaci koji se nalaze u istražnom zatvoru zbog sumnje da su ubili Josipa Petrovića u Svetom Đurđu, tukli su 76-godišnjaka dok nije pao u komu. U noći između prošlog ponedjeljka i utorka nanijeli su mu teške ozljede mozga, traumatsko krvarenje, prijelom baze lubanje, traumatski edem mozga. Polomljena mu je nosna kost te ostale kosti lubanje i lica, ima površinsku ozljedu usne i usne šupljine, kontuziju očne vjeđe i područja oko očiju. Ozljede 76-godišnjaka bile su, liječničkim rječnikom, nespojive sa životom. Preminuo je sljedeće noći oko 1 sat u KBC-u Osijek.

Franca Opančar, sestra ubijenog, brinula se za njega, kuhala mu i spremala, koliko joj je to dopuštao.

- Bio je dobrog zdravlja i nije htio da se netko puno brine za njega jer živi sam. Jednom sam bila kod njega i čula sam buku na kraju bašte. Rekao mi je da su to 'oni'. Pitala sam ga koji 'oni' i tek tada mi je rekao da ti mladići dolaze i uzimaju mu stvari - kazala je sestra šokirana okrutnošću mladića koji joj je ubio brata, a uz to im je i daljnji rod!

Francin zet, Mirko Mačković kazao nam je da su Josipa ubili zbog novca.

- Sigurno su ga tukli da im kaže gdje je novac. Nekada je puno radio i imao sve strojeve i alate, pa su mislili da ima novca u kući. Sad kad je bio stariji, nije više mogao raditi pa je dao zemlju u arendu, a strojeve je iznajmljivao. Pa zar je do toga došlo da ljudski život vrijedi tek nekoliko stotina kuna?! - pita se Mačković.

Obitelj ubijenog kazala je da su mještani dolazili na Petrovićeva vrata i govorili mu da su kupili stvari od mladića, iako su prepoznali da su njegove. Nije ih htio prijaviti policiji, najvjerojatnije od straha od njihovih prijetnji. Po Svetom Đurđu se pričalo da su mladići i ranije od ubijenog tražili novac. Navodno je prije mjesec i pol dana htio podići iz banke 30.000 kuna, ali kada ga je nećakinja upitala što će mu toliko novca, ipak je podigao samo tisuću kuna.

Sandra LACIĆ
PRONAŠAO GA SUSJED

Josipa Petrovića bez svijesti je drugo jutro pronašao susjed Zdravko Dolančić, koji je došao po njega da ga poveze u Donji Miholjac. Zatekao je susjeda izudaranog i mokrog lica na podu kako se gušio u svojoj krvi. Dolančić je otrčao u trgovinu i kazao trgovkinji da zove Hitnu pomoć, a on sam otišao je po susjede da mu pomognu okrenuti 76-godišnjeg susjeda na bok.

Možda ste propustili...

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike