Osijek
“ORDINIRALI” U ULAZIMA

Uhićena dvojica Osječana koja su mjesecima krala bicikle po gradu
Objavljeno 7. srpnja, 2014.

Uhićena su dvojica Osječana u dobi od 27 i 33 godine koji su mjesecima krali bicikle po Osijeku. “Ordinirali” su po ulazima i podrumima stambenih zgrada, te su ukrali ukupno pet bicikala - tri u svibnju, te po jedan u travnju i lipnju, između ostaloga i iz šupe u Ulici Hrvatske Republike. Obojici slijede kaznene prijave zbog krađe, a vlasnicima bicikala su krađama nanijeli tisuće kuna štete.

U prvih pet mjeseci ove godine čak 153 bicikla ukradena su u Osječko-baranjskoj županiji. Od navedenog broja, 140 bicikala vrijedilo je manje od 2.000 kuna, dok ih je 13 procijenjeno na veći iznos.

Nekada građani osiguraju svoje bicikle, no mnogi to ne čine, pa je dovoljna sekunda (“samo da trknem do pekarnice”) da bicikl nestane u nepoznatom smjeru. Uz to, krenula je i sezona kupanja, a velik broj građana na kupališta odlazi biciklom.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske upozoravaju građane da bolje paze na svoja vozila na dva kotača. Bicikle ni u kojem slučaju ne treba ostavljati neosigurane ispred trgovina, stambenih objekata, garaža i slično. Treba ih obvezno zaključati kako bi se onemogućilo onoga koji ima loše namjere da bicikl ukrade.

- Posebno upozorenje poslao bih građanima koji svoj bicikl ostavljaju u stubištima, prolazima ili podrumima stambenih zgrada. Neka ih dobro osiguraju kako bi ovakvih kaznenih djela bilo što manje - upozorio je Tomo Andrašević iz Odjela za prevenciju PU osječko-baranjske.

- Pozivamo građane da o svojim biciklima povedu računa i zaštite ih od krađe kako se ne bi poslije pitali: 'Gdje je moj bicikl?' - kazao je policijski službenik iz Odjela za prevenciju. Andrašević dodaje kako bi svaki vlasnik trebao fotografirati svoj bicikl, upisati si negdje njegov serijski broj, ali i nekako ga označiti na mjestima poznatim samo vlasniku. S. Lacić

NE PRIJAVE SVI KRAĐU

Nije rijetkost i da građani ne prijave krađu svog bicikla ako je njegova vrijednost manja od 2.000 kuna. Vjeruje se da je tako broj ukradenih bicikala veći od onih u policijskoj evidenciji.

Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike