Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA U PONEDJELJAK POČINJU PRIPREME

Na vratima mlada Tena Pastar
Objavljeno 5. srpnja, 2014.

OSIJEK – Kad su u pitanju nogometašice Osijeka, umjesto lova na prvo mjesto u državnom prvenstvu i pobjednica Kupa Hrvatske što je sadašnjem naraštaju kluba s Mačkamame preraslo u naviku (!), središnji izazov godine već osmu godinu je nastup u Ligi europskih prvakinja. Kao što je poznato, štoviše, ŽNK Osijek je šesti put u posljednjem desetljeću dobio povjerenje UEFA-e da bude organizator jednog od osam turnira prve, kvalifikacijske runde. Od 9. do 14. kolovoza u Gradskom vrtu promatrat ćemo i prvakinje Grčke (Amazones Dramas), Moldavije (Goliador) i Srbije (Spartak), a igra se, kao i dosad, po jednostrukom bod-sustavu.

- Naše reprezentativke odmarale su se od 19. lipnja, a sve ostale imale su duži predah, nešto više od mjesec dana - priča Zvonimir Kolak, trener Osijeka, koji će, i u predstojećim pripremama za kolovoske izazove, opet imati suradnike u Branku Perkoviću i Dejanu Bergeru.

– Zakazali smo početak priprema za ponedjeljak, 7. srpnja, u 18 sati, a kompletne pripreme odradit ćemo na našem travnjaku i na Srednjoškolskom igralištu.

Kao i uoči svih prethodnih europskih izazova, klupska logistika pokušala je aktivirati poneko pojačanje, ali se čini da će sve ostati na – postojećem kadru.

- Naša je rak-rana, dobro je poznato, vrsna vratarka - nastavlja Kolak.

– Nažalost, svi naši dosadašnji pokušaji nisu urodili plodom, pa će odgovornost vjerojatno pasti na leđa naše Tene Pastar. Planirali smo da na predstojeće tri utakmice u našim redovima opet bude Leonarda Balog, internacionalka u Poljskoj, što je propalo zbog protivljenja njena menadžera, dok će nam se također reprezentativka Sandra Žigić, kapetanica Dinama Maksimir, priključiti ako ne zadovolji na probi u praškoj Slaviji. To ćemo znati već za nekoliko dana...

Ono što je sasvim izvjesno odnosi se na izglede 'zečica' na tom turniru. Grkinje i Moldavke, prema važećem europskom rejtingu, trebale bi biti slabije od Osijeka koji će, za naslov prvakinja i uvrštenja među 32 najbolja kluba Starog kontinenta, zacijelo odlučivati posljednjeg dana turnira, u srazu sa Subotičankama. D. Kerže

Prvo s Moldavkama

Na turniru pete kvalifikacijske skupine igrat će se ovim rasporedom – 9. kolovoza: Osijek – Goliadopr i Spartak – Amazones Dramas; 11. kolovoza: Amazones Dramas – Osijek i Spartak – Goliador; 14. kolovoza: Osijek – Spartak i Goliador – Amazones Dramas. U šesnaestinu finala Lige europskih prvakinja plasirat će se prvaci osam skupina, te još dvije najbolje drugoplasirane ekipe.

Najčitanije iz rubrike