Mozaik
IVICA STAPIĆ IZ HABJANOVACA

Ovo je iznenađenje, ali
ljubav ima čudne putove!
Objavljeno 4. srpnja, 2014.
Vrlo je društven i rado pomaže u organizaciji svih događanja

Miran i tih život samozatajnog Ivice Stapića (52) iz Habjanovaca gotovo se preko noći promijenio otkako je dobio poziv da sudjeluje u RTL-ovoj uspješnici “Ljubav je na selu”.

A još otkako je u njegovo dvorište na samom kraju mirne Fiskulturne ulice u Habjanovcima nedavno uplovila ekipa Produkcijske kuće Fremantle, predvođena voditeljicom Marijanom Batinić, te nakon što se prilog o njemu emitirao u “Exkluziv tabloidu” RTL-a, Ivica priznaje da više ništa nije kao prije.

- Zapravo je sve krenulo sasvim slučajno kada mi je jedan prijatelj iz sela predložio da mu dam svoj broj telefona i da me prijavi kao kandidata u emisiju 'Ljubav na selu'. Bez previše razmišljanja sam pristao na to, ni ne sluteći da ću se plasirati među sudionike, a još manje da ću biti izabran. No, kad je nakon nekoliko dana stigao poziv i potvrda da sam stekao status finalista i da će se moja želja da pronađem životnu družicu emitirati u emisiji koja se gleda diljem zemlje, bio sam istinski iznenađen i pomalo zabrinut kako će sve to izgledati. Ipak, nakon prikazanog priloga u 'Exkluzivu', a za što čak nisu znala ni moja djeca i nakon što je stigao niz pozitivnih komentara i pohvala, puno sam se bolje osjećao - priznaje skromni umirovljenik Ivica, čija je životna priča mnoge duboko dirnula i ganula.

Ivica je otac 26-godišnje Ivane, koja živi u Dalmaciji, 24-godišnjeg Dine, koji živi u Zagrebu i 14-godišnjeg budućeg srednjoškolca Danijela, koji jedini živi s njim u Habjanovcima. Prije dvije godine Ivica se rastao od supruge, no premda je riječ o velikom imanju u kojem žive jedino dva muškarca, teško je primijetiti da u njemu nedostaje ženska ruka, jer i kuća i okućnica iznimno su uredni i čisti, s puno cvijeća, a ni kuhanje, pranje i glačanje te drugi kućanski poslovi Ivici nisu strani i odlično se u njima snalazi iako dnevno radi između 12 i 15 sati, hvale ga i susjedi. To nije nimalo lako ni jednostavno, jer osim kuće i okućnice, ovaj umirovljeni autoelektričar obrađuje osam hektara zemlje na kojoj uglavnom uzgaja stočnu hranu, a u svinjcima i oborima drži svinje, ovce, koze pa čak i konje, koji su mu posebna ljubav. Ivica je naime, i član Konjogojske udruge Valpovštine, član je Lovačkog društva Lug Habjanovci te podupirući vrlo aktivni član KUD-a Ravnica Habjanovci. Vrlo je društven i rado pomaže u organizaciji svih događanja u svome mjestu u kojem je rođen i u koje su se njegovi roditelji nakon Drugog svjetskog rata doselili iz Dalmacije.

- Živjeti na selu danas nije lako, posla je puno ako se želi sve držati u redu, a ni veze s većim središtima više nisu dostupne kao nekad. No, s druge strane, život na selu ima neusporedive prednosti u odnosu na gradski život, vrijeme ima neku drugačiju i sporiju dimenziju, dobrosusjedski odnosi i druženja se i dalje brižno njeguju kao nekad, a mir koji se ovdje pronalazi ne može se naplatiti nikakvim novcem - stajališta je Ivica koji od sudjelovanja u ovoj emisiji prije svega očekuje dobru zabavu, iako ne isključuje ni mogućnost lijepih ljubavnih iznenađenja.

Dame koje se žele upoznati s našim Ivicom neka pošalju pismo na ljubavjenaselu@rtl.hr.

Lidija ANIČIĆ

KUĆANSKI

POSLOVI IVICI NISU STRANI IAKO DNEVNO RADI IZMEĐU 12 I 15 SATI

Dame koje se žele upoznati s našim Ivicom neka pošalju pismo na ljubavjenaselu@rtl.hr.

Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike