TvObzor
JENNIFER LAWRENCE

Ona je najmoćnija žena u Hollywoodu
Objavljeno 4. srpnja, 2014.
Mlada glumica, dobitnica Oscara, nominirana za istog tri puta u četiri godine, doista nema premca

Možda nije ove godine osvojila Oscara, ali mlada glumica Jennifer Lawrence još uvijek je na samom vrhu u Hollywoodu, što je ovih dana potvrdilo i službeno izvješće magazina “Forbes”, odnosno njihova godišnja top-lista najmoćnijih glumica u Hollywoodu. “Forbes” je Jennifer Lawrence plasirao na prvo mjesto svoje top-liste najmoćnijih glumica za razdoblje 2013./2014., zahvaljujući njezinoj zaradi od nekoliko milijuna dolara i podužem popisu nominacija (i osvajanja) svih mogućih nagrada u svojoj kratkoj karijeri. O svojem izboru najmoćnije holivudske igračice, uredništvo “Forbesa” piše:

- Tko kaže da žene ne mogu biti akcijske junakinje? U dobi od samo 23 godine Lawrence dokazuje kako žene mogu biti jednako dobar mamac za blockbustere kao i muškarci. 'Igre gladi' najuspješnija je franšiza za mlade još od 'Sumraka', a njezino repriziranje uloge Mystique u 'X-Men: Days of Future Past', pomoglo je da taj film zaradi najviše u cijeloj franšizi. Kombinirajte to s box officeom i tri nominacije te jednim osvojenim Oscarom i dobit ćete najmoćniju glumicu u Hollywoodu.

Lawrence, koja je dobila Oscara za najbolju glumicu 2012. za film "Silver Linings Playbook" te bila nominirana od strane Akadmije za "Winter's Bone" 2010. i "American Hustle" 2013., našla se na 12. mjestu sveukupne godišnje top-liste 100 najmoćnijih slavnih osoba koju je Forbes objavio ovih dana. U godini dana zaradila je oko 34 milijuna dolara. Robert Downey Jr. najbolje je plasirani glumac na toj listi, na 10. mjestu, sa 75 milijuna dolara zarade. Među najmoćnijim glumicama su uz Jennifer još i (redom): Sandra Bullock ("The Heat," "Gravity"), Angelina Jolie ("Maleficent"), Scarlett Johansson ("Captain America: The Winter Soldier") i Jennifer Aniston ("We're the Millers"). Top-lista 100 najmoćnijih zvijezda Forbes kreira analizom zarade i medijskim eksponiranjem tijekom godinu dana - od 1. lipnja do 1. lipnja.

Piše : Tanja KVORKA

Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

Najčitanije iz rubrike