TvObzor
REPRIZNE SERIJE NA PROGRAMU HRT-A

Dražesni pupoljci
svibanjski i Kennedyjevi
Objavljeno 4. srpnja, 2014.
Britanski televizijski klasik “Dražesni pupoljci svibanjski” moći se se pratiti od 5. srpnja na prvom programu HRT-a od 10.15 sati, dok “Kennedyjevi” prikazivanje počinju 6. srpnja u 17.20 sati na HRT 1

U sklopu ljetne sheme HRT ponovno prikazuje omiljenu britansku seriju “Dražesni popoljci svibanjski” koja je postala televizijski klasik. Svojom jednostavnošću i toplinom mnogobrojna obitelj Larkin, mama i tata, te njihova djeca, stekli su poklonike među najširim gledateljstvom. Sidney Larkin, otac obitelji koji upravlja velikim imanjem, cijeli svoj radni vijek nekako uspijeva izbjeći plaćanje poreza, zbog čega postaje legenda u lokalnom poreznom uredu. Mladi poreznik Charley Charlesworth dobiva zadatak ispitati Larkinovo poslovanje, ali i ne sluti da će mu susret s toplom i veselom obitelji, posebno najstarijom Larkinovom kćeri Mariette, potpuno promijeniti život. Glavne uloge u serijalu tumače David Jason, Pam Ferris, Catherine Zeta Jones i Philip Franks. Scenaristi su Paul Wheeler, Barry Devlin, Stephen Bill, a redateljske palice su preuzeli Rodney Bennett, David Giles, Gareth Davies i Robert Tronson.

Ovjenčana nagradom Emmy, kanadsko-američka televizijska serija “Kennedyjevi” prati život slavne američke obitelji, njezine velike pobjede i tragedije. U glavnim ulogama nastupaju Greg Kinnear, Katie Holmes, Barry Pepper i Tom Wilkinson, autor scenarija je Stephen Kronish, a seriju je režirao Jon Cassar. Serija je snimana u Torontu u Kanadi od lipnja do rujna 2010. Uz 4 Emmyja (Barry Pepper, za glavnu mušku ulogu, za šminku, frizure i zvuk), serija je 2011. i 2012. nominirana u više kategorija za nagrade Gemini, Screen Actors Guild i Directors Guild of America. Godine 2011. osvojila je Gemini u tri kategorije, a 2012. Directors Guild of America i History Makers Award. U ostalim ulogama pojavljuju se Chris Diamantopoulos u ulozi Franka Sinatre te Charlotte Sullivan, koja igra Marilyn Monroe.

Pripremio : Nikola KUČAR
PRVA EPIZODA

Kao američki veleposlanik u Velikoj Britaniji Joseph P. Kennedy stariji nastoji spriječiti ulazak SAD-a u Drugi svjetski rat i otvoreno podupire Münchenski sporazum unatoč izričitom protivljenju predsjednika Franklina D. Roosevelta. Roosevelt 1940. od Kennedyja traži da podnese ostavku. Unatoč Joeovim prvotnim proturatnim istupima, njegov će se sin Jack boriti u ratu na torpednom motornom brodu PT-109. Joe mlađi pogiba u operaciji Afrodita. Joe želi da Jack jednog dana postane predsjednik SAD-a.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike