Ekonomija
VINA BELJE OSTVARILA NOVI SVJETSKI USPJEH

Graševini Goldberg iz 2006. Decanterov regionalni trofej
Objavljeno 3. srpnja, 2014.
Ova je nagrada najveći međunarodni uspjeh beljske graševine

Graševina Goldberg berbe 2006. godine Vina Belje nagrađena je zlatnom medaljom i regionalnim trofejem Decantera, jednog od najznačajnijih svjetskih ocjenjivanja vina.

Ova nagrada predstavlja najveći međunarodni uspjeh beljske graševine postignut na nekom od vodećih svjetskih ocjenjivanja, podsjećaju u Belju. Prije četiri godine merlot Belje je ostvario isti uspjeh na Decanterovom ocjenjivanju. Upravo su graševina i merlot najznačajnije sorte Vina Belje koje svojim svjetskim priznanjima potvrđuju status Belja među najznačajnijim vinarima Adria regije.

Na ovogodišnje ocjenjivanje vina u organizaciji Decantera, najznačajnijeg svjetskog vinskog časopisa i vinskog portala sa sjedištem u Londonu, ove je godine prijavljeno više od 15.000 uzoraka vina iz svih krajeva svijeta. “Vina su ocjenjivali najeminentniji vinski stručnjaci među kojima je i Steven Spurrier, vrstan poznavatelj graševine, koji je i ranije isticao kako je hrvatsko Podunavlje benchmark za graševine u svijetu što je graševina Goldberg berbe 2006. sigurno potvrdila osvajanjem zlatne medalje i regionalnog trofeja na ovogodišnjem Decanteru”, navode iz Belja u priopćenju koje potpisuje Ljiljana Vajda-Mlinaček, izvršna direktorica sektora marketinga i turizma.

Zlatna medalja i regionalni trofej imaju posebnu važnost za Vina Belje jer je riječ o graševini, najvažnijoj hrvatskoj vinskoj sorti koja na ovaj način stvara najbolje preduvjete za plasman na izvozna tržišta.

Igor MIKULIĆ
MIRIS ZRELIH JABUKA, MARELICE, MEDA I PLEMENITIH PLIJESNI

Regionalni trofej, posebnu nagradu koja se dodjeljuje najboljim vinima koja su osvojila zlatnu medalju, zaslužila je graševina Goldberg zlatne selekcije, koja nastaje od grožđa iz redovne i izborne berbe. Kako navode u Belju, ovo vino krasi blistava zlatna boja, izražajan duboki miris voćnog karaktera u kojem su naglašene zrele jabuke, marelice, med i plemenite plijesni. Okus je živ, kremast, s puno stila i dugim završetkom, a svježe i visoke kiseline osiguravaju dugovječnost ovog vina.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

2

HRVOJE STOJIĆ, EKONOMSKI ANALITIČAR HUP-A

Turisti u Hrvatskoj troše oko 150 eura dnevno, u Italiji i Španjolskoj prosječno 250, a u Francuskoj 550

3

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora