Regija
OGORČENI RODITELJI U GUNDULIĆEVOJ ULICI:

Policija brani djeci da se
igraju pred vlastitom kućom
Objavljeno 1. srpnja, 2014.
Pretpostavlja se da se na dječju graju žalio netko od susjeda

ŽUPANJA – Pa što smo doživjeli - da nam policija rastjeruje djecu i zabranjuje joj igranje pred vlastitom kućom? Zar je na javnoj površini koju održavamo i o kojoj se brinemo našoj djeci zabranjeno igranje? - pitaju se ogorčeni roditelji, stanari Gundulićeve ulice u Županji.

Školski su praznici i djeca su napokon dočekala da se malo opuste i odmore uz druženje i igru. I protekle subote okupilo se društvo iz susjedstva, zabavljali su se, igrali loptom, a onda se pred kućom, poslije 21 sat, zaustavio policijski automobil. Policajac im je prišao i upozorio ih da se više ne mogu igrati i ako žele nastaviti, neka idu na nogometno igralište, pričaju roditelji.

- Bio sam zaprepašten kada mi je kćerka, uplašena i uplakana, uletjela u kuću rekavši da je došao “čika policajac” i zabranio im da se igraju - ispričao nam je ljutiti otac.

Roditelji školaraca u Gundulićevoj ulici pitaju se gdje se njihova djeca uopće mogu igrati, zar trebaju odlaziti kilometar, dva od kuće da bi se poigrala loptom, ili graničara i skrivača.

– Zašto gradska uprava i našoj djeci nije osigurala prostor za igru i postavila dječja igrališta kao i djeci u drugim dijelovima grada? U ovoj sam ulici odrastao, s prijateljima se igrao na ovoj istoj površini i nikada još nisam doživio da nas je policija rastjerala. Zgroženi smo i kao roditelji revoltirani činjenicom da se naša djeca pred kućom ne smiju igrati. Pa nisu se ovdje okupili da ispijaju alkohol i rade kojekakve nepodopštine da ih se s pravom tjera, djeca su se samo igrala, i to pred svojom, a ne pred tuđom kućom - negoduju roditelji.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović jučer nam je rekao da će provjeriti o čemu je riječ, napomenuvši da je zasigurno netko od susjeda nazvao policiju i požalio se na remećenje javnog reda i mira, a službenik je postupio po dojavi. Obećao je da će nas izvijestiti o cijelom slučaju. Do zaključenja stranice nije nam se javio.

Županjka iz Gundulićeve ulice napominje da su ljudi danas postali jako osjetljivi, sve više je onih kojima smeta dječja graja i koji ne žele vidjeti loptu pred svojom kućom. Ali ne žele sami tjerati djecu, zabranjivati joj igranje niti se kvačiti s njihovim roditeljima, nego im je lakše pozvati policiju i riješiti problem.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
U Gradu nemaju zahtjev za novim dječjim igralištem

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo grada Županje Damir Parmać pojašnjava da se javnom površinom ispred kuća svatko može služiti tako da ne smeta drugome u korištenju. Napominje da te površine nisu predviđene za igru i da je najvjerojatnije reagirao netko od susjeda kome je smetala buka ili lopta. Na upit hoće li djeca u Gundulićevoj u skorije vrijeme dobiti dječje igralište Parmać je odgovorio da je Grad posljednjih godina osigurao dovoljno igrališta, a trenutačno u gradskoj upravi nema ni jedan zahtjev građana za njihovim postavljanjem.

– Osnovni preduvjet za to je adekvatan prostor i lokacija koja će djeci jamčiti sigurnost, a ako u pojedinim ulicama takvog prostora nema, igralište nemamo gdje postaviti i ruke su nam vezane - ističe Parmać.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana