Regija
VELIKA POMOĆ STRADALNICIMA

U Gunji će idućih godinu dana vojni kuhari pripremati 2.000 obroka dnevno
Objavljeno 24. lipnja, 2014.

GUNJA – Sve raspoložive ekipe u Gunji ovog će tjedna raditi punom parom jer do petka, doznajemo od načelnika Hrvoja Lucića, iz kuća mora biti iznesen sav namještaj, a svi objekti oprani i dezinficirani. Trebaju biti stvoreni svi preduvjeti kako bi predstojeći vikend u selu krenula priprema kuhanih obroka.

– U subotu se u Gunji otvara javna kuhinja u suradnji s islamskom vjerskom zajednicom i vojskom RH na bazi 2.000 obroka dnevno na godinu dana, tako da će svi koji dođu u Gunju imati jedan topli obrok dnevno - pojašnjava Lucić.

Obroke će pripremati vojni kuhari, a s obzirom na to da je u Gunji mješovito stanovništvo, različitih nacionalnosti, vodit će se računa o tome i bit će pripremane razne vrste jela koje će zadovoljiti sve potrebe.

Svečanosti otvorenja javne kuhinje nazočit će i predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj Aziz ef. Hasanović te brojni drugi uglednici.

Lucić je izrazio uvjerenje kako bi uskoro mogla početi raditi i pošta u Gunji te se uspostaviti telefonske linije i internet. Najavljuje i početak rekonstrukcije zdravstvene ambulante koja bi već za tri tjedna mogla primiti i prve pacijente. Lucić apelira na sve mjerodavne da pojačaju aktivnosti na uništavanju komaraca koji su u Gunji i dalje golemi problem, da ih se tretira bar s tla ako već ne može iz zraka.

– Već su nekoliko puta tretirani, ali komarci nikada nisu imali bolje uvjete za razmnožavanje i akcije treba ponavljati. Znam da ih je teško potpuno uništiti, ali da se bar suzbiju u najvećoj mogućoj mjeri. To će nam doista puno značiti - apelira Lucić. M. Lešić Omerović

Godinu dana kuhinja će pripremati

2.000

obroka dnevno

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca