Regija
KOMEMORACIJA ŽRTVAMA KOMUNISTIČKOG ZLOČINA

Sjećanje na hrvatske vojnike i civile
ubijene u Crnom potoku kod Našica
Objavljeno 21. lipnja, 2014.
NAŠICE - Oko 250 ljudi okupilo se na komemoraciji u povodu 69. godina tragičnih lipanjskih događaja u Crnom potoku, mjestu masovnog pokolja više stotina vojnika i civila koji su u nekoliko kolona stizali sa križnog puta.
Svečanoj komemorciji na spomen-području Crni potok, koje se nalazi u šumskom predjelu, između sela Zoljan i Gradac Našički, neposredno u zaleđu Tvornice cementa, nazočili su dožupan Dragan Vulin, predsjednik Županijske skupštine Antun Kapraljević, gradonačelnik Krešimir Žagar, predsjednik Gradskog vijeća Našica Josip Miletić, županijski i gradski vijećnici te izaslanici ogranaka udruge Hrvatski domobran iz cijele Hrvatske. Komemorativnom skupu nazočili su i našički planinari, štovatelji svetog Bernarda, koji su moleći i pjevajući prošli križni put crnopotočkih mučenika.
Počast nevinim žrtvama Drugog svjetskog rata odana je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća te svetom misom koju je služio fra Dragutin Bedeničić, našički župnik i gvardijan, a pjesmom upotpunio crkveni zbor Snaga duha.
Predsjednik Ogranka udruge Hrvatski domobran iz Našica Željko Tomić rekao je, između ostalog, kako do danas nitko nije odgovarao za žrtve u Crnom potoku.
S.FRIDL
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

Najčitanije iz rubrike