Regija
ČLANOVI UDRUGE VELIKO SRCE MALOM SRCU

Donirali vrijednu opremu pedijatrijskoj ambulanti Doma zdravlja Županja
Objavljeno 17. lipnja, 2014.

ŽUPANJA - Udruga Veliko srce malom srcu, udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima, održala je u Amfiteatru Gimnazije predavanje o temi "Dijete s prirođenom srčanom greškom". Predavanje je, naglasila je dopredsjednica Udruge Franciska Agičić, trebalo u Županji biti 17. svibnja, no s obzirom na to da je te subote rijeka Sava zaprijetila Županji i županjskome kraju, nije održano.

- Ali smo u ovome razdoblju od te subote do sada željeli pronaći način kako pomoći županjskoj Posavini. I odlučili smo donirati opremu Domu zdravlja Županja, odnosno, pedijatrijskoj ambulanti - naglasio je prof. dr. Ivan Malčić, predsjednik Udruge Veliko srce malom srcu, uručujući Luci Lešić, ravnateljici Doma zdravlja Županja, donaciju udruge. Pojasnio je kako su nabavili osnovne aparate nužne za svakodnevni rad ambulante, i to bocu s kisikom, elektrokardiogram koji će sigurno, dodao je Malčić, pedijatrijskoj ambulanti biti vrlo efikasan godinama, te dobar tlakomjer i pulsni oksimetar.

- Nadamo se kako smo skromnim darom pomogli u ovoj situaciji - dodao je Malčić koji je u Županji održao predavanje o temi "Značenje suradnje pedijatrijskih kardiologa i internista".

Na donaciji je zahvalila ravnateljica Doma zdravlja Županja Luca Lešić, te dodala kako se na stručna predavanja uglavnom mora ići iz Županje do Zagreba ili Osijeka.. Okupljenima u Županji tajnica udruge Tanja Grahovac zahvalila je na svemu, te naglasila kako je udruga zajedništvo roditelja djece s prirođenom srčanom greškom, liječnika i medicinskog osoblja.

- Nismo mi samo udruga koja se bavi prikupljanjem novca, iako smo prikupili oko 2,5 milijuna kuna. Mi i govorimo o djeci sa srčanim greškama. Jer, kad kažete srce, odmah neki kažu rupica, zatvorit će se. Ne, nije to samo rupica, to su teške stvari i treba ljudima reći da su ta djeca ovdje, da ih treba što kvalitetnije pripremiti za život nakon medicinskih zahvata - rekla je Grahovac.Z.Knežević

Možda ste propustili...

DRUŽENJE BRANITELJA U BELIŠĆU

13. Memorijalni turnir "3. travnja"

POSLJEDICE PROŠLOTJEDNOG NEVREMENA

Pola Belog Manastira još je bez interneta

VOLONTERI PRIPREMILI KVIZ

Natjecalo se pet osnovnoškolskih ekipa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

S OBITELJI I DALJE PROSVJEDUJE

Ante Bliznac: Još nemam dokaz o uplati i da mi ovrha ne prijeti

2

KUPCI PLAĆAJU CEH TOPLOJ ZIMI I PREURANJENOM LJETU

Kilogram kajsija 20 kuna skuplje od ananasa i mesa

3

IZBJEGLI TRAGEDIJU

Dio krovišta srušio se na ulaz u dm