Osijek
GRAĐEVINSKI FAKULTET I TRANSPARENCY INTERNATIONAL

Radionica o korupciji u visokom obrazovanju i njezinu suzbijanju
Objavljeno 16. lipnja, 2014.

Na Građevinskom fakultetu u Osijeku danas (16. lipnja), od 9 do 13 sati bit će organizirana prva u nizu radionica koju će Transparency International Hrvatska održati u sklopu svojeg programa stručne izobrazbe pod nazivom “Korupcija u znanosti i visokom obrazovanju i alati za njezino suzbijanje”.

“Nedavno smo nizu fakulteta osječkog sveučilišta ponudili izobrazbu u sklopu ovog programa, a prvo predavanje za studente održano je na Ekonomskom fakultetu. Ove su radionice pak namijenjene svim nastavnicima, zaposlenicima i studentima, a govorit ćemo o sprječavanju korupcije i provedbi antikorupcijskih mjera, nažalost, sve raširenijem problemu i u visokom obrazovanju”, kaže Ivona Mendeš, izvršna direktorica TIH-a, koja će zajedno s Rosanom Lucijetić voditi radionicu.

Damir Varevac, dekan Građevinskog fakulteta, ističe kako će ovu prvu radionicu pohađati uprava fakulteta, predstojnici zavoda i voditelji odjela. “U listopadu nastavljamo s edukacijom svih ostalih nastavnika i znanstvenika, s administrativnim osobljem te na kraju sa studentima prve godine sveučilišnog preddiplomskog studija”, najavljuje. (T.L.)

Možda ste propustili...

U SKLOPU PROJEKTA “ZDRAV RODITELJ – ZDRAVO DIJETE”

Gimnastika za trudnice u Sokolu

OPROSTILI SE OD ŽUTIH VREĆICA

Antunovac nabavio nove spremnike za plastiku

NATJECANJE NAJMLAĐIH GIMNASTIČARA

Gymi kup osvojili su Ema, Lora, Mirna i Petar