Ekonomija
NOVA USLUGA

Panturist uveo prijevoz kombijima između gradova i zračnih luka
Objavljeno 14. lipnja, 2014.
Preuzimanjem GoOpti franšize Panturist je zaposlio i nekoliko djelatnika

Nakon ulaska u uglednu prijevozničku grupaciju Arriva Deutsche Bahn, osječki Panturist je osim IC Busa koji na svakodnevnoj liniji povezuje Hrvatsku i Njemačku, prepoznao još jednu kvalitetnu uslugu u prijevozu putnika višeg standarda - GoOpti, te time ušao u nova ulaganja. Preuzimanjem GoOpti franšize Panturist je dodatno uložio u novi vozni park putničkih kombija visokog komfora, educirao i zaposlio nekoliko djelatnika te je spreman za prometovanje od 15. lipnja ove godine, obavijestili su iz Uprave te kompanije.

Pritom ističu da će GoOpti Hrvatska tako ponovo uvesti novi standard prijevoza u Hrvatsku po niskim cijenama, skrojenim prema željama i potrebama putnika. Prijevoz između gradova i zračnih luka na taj način postaje još dostupniji i primjeren svakom džepu, te s uslugom koja je na raspolaganju 24 sata, sedam dana u tjednu. Naime, inspirirani low-cost letovima, GoOpti Slovenija je raditi započeo u lipnju 2011. godine, te je do danas prevezao više od 250.000 osoba između Slovenije, Hrvatske i Italije. GoOpti je prvi uspješni komercijalni prijevoz na zahtjev u svijetu, a zanimljivo je da je 2013. godine osvojio nagradu za najbolji inovativni poslovni model u Sloveniji. Taj inovativni online prodajni sistem koji je GoOpti razvio, prepoznaje potrebe svakog putnika te određuje optimalnu zakupljenost vozila i daje mogućnost samostalnog određivanja mjesta i vremena polaska te ovisno o fleksibilnosti putnika kreira se cijena prijevoza. S obzirom na lošiju povezanost Hrvatske s Italijom, Panturist GoOpti franšizom nastoji postići suprotno te prometovanje započinje upravo u tom smjeru. Od Zagreba do centra grada ili zračne luke u Trstu, Veneciji, Milanu, Savoni itd. tako će se stići po cijeni koju putnik sam kreira u vremenu koje njemu odgovara.

S obzirom na uspješnost zračnog prijevoznika Ryanaira, koji povezuje Osijek s Londonom više puta tjedno, što potvrđuje činjenica da je u nešto više od mjesec dana tu zračnu liniju koristilo 3.300 putnika, Panturist će franšizom GoOpti pomoći i u jačanju turističkog potencijala istočne Hrvatske, ističu u Upravi te kompanije. N.Vukadinović

Nikola VUKADINOVIĆ

Panturistovi putnički kombiji počet će prometovati od 15. lipnja

250

tisuća osoba prevezao je od 2011. između Slovenije, Hrvatske i Italije

Možda ste propustili...

NABAVILI I DODATNA 22 MEHANIČKA BERAČA

Hrvatski duhani završili su ranije sadnju duhana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KRIZA - JEDNIMA PROBLEM A DRUGIMA PRILIKA

Zbog teškoća u poslovanju raste broj tvrtki na prodaju

2

VRIJEDNOST DOLARA PREMA KOŠARICI VALUTA PALA I PROŠLOGA TJEDNA

Mjere za pomoć gospodarstvu EU-a potaknule rast eura

3

TRI NOVA NATJEČAJA

Za uzgoj povrća 150 milijuna kuna