Sport
3. PRVENSTVENO KOLO HRVATSKE BOKSAČKE LIGE

Sad Osječani “kolo” vode!
Objavljeno 12. lipnja, 2014.

ZAGREB – Poslije 3. kola Hrvatske lige, posljednjeg uoči ljetne stanke, vodstvo na tablici preuzeli su boksači Osijeka! Na ringu u zagrebačkom Domu sportova učenici Mateja Matkovića imali su sedam mečeva te postigli četiri pobjede i “preoteli” momčadsko vodstvo dosadašnjem lideru, zagrebačkom Leonardu. Pritom je bitno naglasiti kako se prvenstvo održava u jedinstvenoj ligi, dakle nije podijeljeno po regijama, što je bio prvobitni projekt, kao i da boksači Sesveta, poslije suspenzije njihova kluba, nastupaju kao dio “sastava” HBS-a, što je u skladu s Propozicijama.

U 3. kolu održano je ukupno 14 borbi, od čega šest u kadetskoj konkurenciji, četiri u konkurenciji mlađih kadeta, dvije seniorske te po jedna borba juniora i žena. Od Osječana, pobjede su zabilježili mlađi kadet Dominik Šiketanc (-62 kg), protiv Borne Bošnjaka (Petar Zrinski), junior Dušan Stojanović (-66) protiv Bekima Helsanija (Omega) te seniori Ivan Zidar (-69) protiv Durima Orace (Rijeka) i Toni Despot (-75 kg) u meču s Antom Babićem (Kralj Tomislav). Istodobno, poraženi su mlađi kadet Ivan Jurkić (-68) od Luke Ilinovića (HBS), kadet Mateo Brekalo (-75) od Lucijana Ilića (Coloseum) i junior Dominik Majdandžić (-69) od Ivana Ilića (HBS).

Boksački klub Osijek vodi s 33 boda, a slijede Leonardo (Zagreb) s 23, Rijeka s 14, Petar Zrinski, Omega i Gladijator (svi zagreb) s po 8, Predator (Rijeka) i Kralj Tomislav (Zagreb) s po 7 i Coloseum (Zagreb) s 4 boda. Boksači koji nastupaju za HBS imaju 25 bodova. Prvenstvo se nastavlja u rujnu. (D.Kž.)

Možda ste propustili...

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana