Novosti
GOSPODARSKA TRIBINA HDZ-A U VUKOVARU

Geostrateški položaj Vukovara može biti pokretač gospodarstva
Objavljeno 9. lipnja, 2014.

Vezani članci

KOALICIJA HDZ - HSP DR. AS - HSS

Ivan Penava kandidat za gradonačelnika Vukovara

U organizaciji odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru je održana Gospodarska tribina na kojoj su sudjelovali Andrej Plenković, Ivana Maletić i kandidat za gradonačelnika grada Vukovara Ivan Penava. “Govorili smo o oživljavanju gospodarstva u Vukovaru i to kako iz lokalne perspektive tako i iz perspektive Republike Hrvatske, ali i Europske unije, gdje smo dobili potporu naših europarlamentaraca. Izbori u Vukovaru se bliže i očekujemo pobjedu u nedjelju, 15. lipnja, a već 16. lipnja zasukat ćemo rukave i krenuti na posao kako bismo Vukovarcima omogućili bolji život. Okosnica našeg programa je gospodarstvo, otvaranje novih radnih mjesta”, istaknuo je Penava.

O povlačenju sredstava iz Europske unije i koliko je razvoj Vukovara bitan za Hrvatsku, govorila je Ivana Maletić: “Dat ćemo podršku razvojnim projektima u Vukovaru, to je ono na čemu ćemo zajedno s gradonačelnikom raditi. Vukovaru treba vratiti razvijene obrte i poduzetništvo te industriju, sve to otvara nova radna mjesta. Trebamo zadržati mlade ljude i to nam je zajednički cilj gospodarskog programa. Vukovar ima jako važan geostrateški položaj, Luku Vukovar zato treba ojačati, plovne puteve treba razviti. Treba raditi na potpornim institucijama za poduzetnike, to su logistički i distributivni centri”, rekla je Ivana Maletić.

- Želimo Vukovar bez korupcije, želimo stabilnu vlast u Vukovaru gdje gradonačelnik ima većinsku potporu u vijeću, gdje može u kvalitetnoj suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i središnjim razinama vlasti, a isto tako s ljudima koji su izabrani u Europski parlament, graditi razvojne projekte u Vukovaru. Uvjeren sam da će Ivan Penava biti pravo osvježenje za Vukovar”, rekao je Plenković. Nazočnima se prije početka Gospodarske tribine obratio predsjednik Županijskog odbora Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna. M.Kokaj