Regija
UDRUGA VOĆARA, VINOGRADARA I VINARA SVETOG KRIŽA BRANJIN VRH

Brojni gosti Na putu vina i starina
Objavljeno 9. lipnja, 2014.

BRANJIN VRH - Treću po redu manifestaciju Na putu vina i starina, organizirala je jučer Udruga voćara, vinogradara i vinara Svetog križa iz belomanastirskog prigradskog naselja Branjin Vrh. Pobrinuli su se ''brnjevarci'' da gosti iz raznih krajeva Hrvatske, među kojima i potomci Zrinskih i Frankopana iz Ozlja, ne odu kućama praznog želuca i prepuni dojmova. Priredili su bogatu gastroponudu domaćih delicija, organizirali izbor najljepše snaše i zaprege, najljepšeg konjanika, ali i svirku veteranske skupine Baransjki bećari, koji su ''žarili i palili'' Baranjom i Slavonijom prije nekoliko desetljeća. Bio je tu i sveprisustan baranjski LAG sa svojom radionicom, dok je sveta misa održana u mjesnoj župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa.

- Dobra vina i gastroponuda, turistički su potencijal Baranje - rekao je na otvaranju manifestacije Željko Kraljičak, zamjenik župana osječko-baranjskog, naglasivši kako nam je na raspolaganju veliki novac kojim se turizam može još više pokrenuti i pridonijeti zaradi na ''kućnom pragu''. Istaknuo je kako je u svemu važna i izobrazba, gdje se LAG Baranja pokazao kao važan čimbenik. Podsjetio je na velike baranjske turističke potencijale, kao rijetko gdje prošarane brdom, ravnicom, vinogradima, voćnjacima i silnim rijekama, kao što je Dunav, na kojem bi prvo baranjsko putničko pristanište trebalo zaživjeti tijekom ovogodišnje jeseni. Naglasio je važnost vinskih cesta čiju je gradnju financirala Osječko-baranjska županija, kao i predstojećih projekata, među kojima Turski put, koji bi trebao krenut upravo iz Branjinog Vrha...I.Getto

ONI SU POMOGLI

Sponzori 3. po redu manifestacije Na putu vina i starina bili su Grad Beli Manastira, Općina Petlovac, LAG Baranja, TZ Baranje, Oluk Branjin Vrh, CZK Grada Belog Manastira i LD Sokol. Na manifestaciji su sudjelovali brojni baranjski OPG-ovi i udruge, a medijski pokrovitelj bio je Glas Slavonije.

Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike