Sport
PRIZNANJE MLADOM NOGOMETAŠU BIJELO-PLAVIH

Josip Špoljarić najbolji je kadet u Hrvatskoj
Objavljeno 6. lipnja, 2014.
Špoljarić je s 22 pogotka i drugi strijelac lige, iako je po vokaciji vezni igrač

Vezani članci

MAX TV PRVA LIGA

Osijek dočekuje Lokomotivu u 1. kolu

U Gradskom vrtu i dalje vlada nekakav prividni mir. Iako se sve zna, sve je još u zraku kada je u pitanju produženje suradnje s Tomislavom Rukavinom.

Tehnički, Osijek još nema trenera za sljedeću sezonu, iako svi vjeruju kako će Rukavina nastaviti proljetos započeti posao na klupi NK Osijek. U tom čekanju “bijelog dima” na površinu izlaze neke trajne vrijednosti koje osječki prvoligaš ima, a to je - Škola nogometa. Potvrda kako je bijelo-plavima najmanji problem igračka budućnost, stiže u obliku još jedne nagrade. Naime, veznjak kadetske momčadi NK Osijek Josip Špoljarić, danas će biti proglašen za najboljeg igrača kadetske hrvatske lige. Taj je mladić standardni čaln U-17 hrvatske reprezentacije, a osim što je odličan kreator igre, krasi ga još jedna važna osobina koju moderni vezni igrač danas mora imati.

- Uz to što je najbolji igrač kadetske lige, Špoljarić je i drugi strijelac prvenstva s 22 postignuta pogotka - podvlači Ivica Vranješ, voditelj Škole nogometa NK Osijek.

Takav veznjak definitivno je san svakog trenera pa treba vjerovati kako će Špoljarić već od ovog ljeta biti priključen radu prve momčadi.

- On je vezni igrač s idejom i golgeterskim instinktom. Ima odličnu igru glavom, što nije čest slučaj kod veznih igrača. Rekao bih kako je on pravi prototip modernog veznog igrača. Ono što mu slijedi jest usavršavanje obvezne igre, ali mislim da će to biti najmanji problem kod njega - tvrdi Vranješ.

Jasno, takvog talenta Osijek je vezao stipendijskim ugovorom, a na zimu će mu, kada napuni 18 godina, biti ponuđen i profesionalni ugovor. Uglavnom, Špoljarić je još jedan dokaz kako se NK Osijek uvijek može pouzdati u svoj nogometni inkubator.

Baš u njemu ovoga će ljeta opet doći do određenih rotacija. Naime, svim su trenerima istekli ugovori, ali to ne znači kako će neki od njih ostati na ulici, nego će samo doći do nove raspodjele uloga.

- Imam pripremljene dvije varijante, ali prije nego ih predstavnim čelnicima kluba i šefu struke ne bih o njima javno diskutirao. Riječ je o prilagodbi na nove okolnosti u kojima će naša druga momčad igrati u trećeligaškom natjecanju, a nju će najvećim dijelom činiti naši juniori - kaže Vranješ.

Nacrt je otprilike jednostavan. Mlađe trenerske snage radit će s kategorijama od kadetske pa naniže, a onima iskusnijima bit će povjeren taj natjecateljski pogon u Trećoj HNL.

- To je jedna od mogućnosti, ali konačnu odluku donijet će šef struke u prvoj momčadi - ponavlja Vranješ pa dodaje:

- Želio bih samo reći kako je rad u Školi znatno olakšan otkako je brigu za Školu preuzeo Miroslav Kos. On je čovjek s golemim iskustvom u toj problematici i njegov će angažman sigurno unaprijediti naše djelovanje - zaključuje Vranješ.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

Najčitanije iz rubrike