Ekonomija
NAKON POVRATKA PREDSTEČAJU

Vlasnici i Uprava: Za mjesec dana OLT ćemo postaviti na zdrave noge
Objavljeno 6. lipnja, 2014.

Nakon što je Samostalni sektor za drugostupanjski upravni postupak Ministarstva financija 29. svibnja uvažio žalbu Uprave OLT-a na odluku Nagodbenog vijeća Regionalnog centra Fine u Zagrebu o obustavi predstečajne nagodbe, te time omogućio nastavak toga procesa, u toj su osječkoj metaloprerađivačkoj tvrtki, najvećem hrvatskom proizvođaču poljomehanizacije, sada s novom perspektivom, zapuhali pozitivniji vjetrovi te obnovljena nada u njezin opstanak i snažniji razvitak u budućnosti.

Naime, jučer je održan sastanak vlasnika i Uprave s vodstvom podružnice Sindikata metalaca Hrvatske koji djeluje u OLT-u. Prema riječima Frane Kopića, regionalnog povjerenika SSSH za Osječko-baranjsku županiju, koji aktivno sudjeluje u rješenju teškoća u OLT-u, vlasnici i Uprava OLT-a posvema su jasno otklonili dilemu te istaknuli da čvrsto stoje iza predstečajne nagodbe OLT-a te čine sve što je moguće da OLT opstane i bude puno bolji i jači nego što je to sada. Nakon što je žalba pozitivno riješena, odmah pa čak i ranije, poduzeli su sve radnje kako bi spremno dočekali ono što im se rješenjem žalbe i omogućilo. Istaknuli su da je angažiran respektabilan tim koji radi na izradi novoga plana restrukturiranja tvrtke sukladno zaključcima nedavnih pregovara u Vladi RH. Pritom traže rješenja kod banaka za odobrenje obrtnih kreditnih srestava kako bi tvrtka nastavila s radom te je već postignuta i visoka razina dogovora s kupcima OLT-ovih proizvoda iz Njemačke i Rusije, ali i Nigerije kao dugoročnijeg projekta, a kako bi što prije mogli plasirati dobar dio proizvodnje. Sastanak je, prema Kopićevim riječima, ostavio uvjerenje da će Uprava i vlasnici OLT-a u roku od samo mjesec dana riješiti predstečajnu nagodbu, ishoditi potreban bankarski krediti, ali i riješiti pitanje isplate svih (4) zaostalih plaća radnicima, kao i novoga tržišta, nabave materijala, dugovanja tvrtke i sl. Proces će se potom nastaviti stvaranjem uvjeta za preseljenje tvrtke na novu lokaciju. N.Vukadinović

MOGUĆA I NOVA ZAPOŠLJAVANJA

Nove informacije jučer su na skupu radnika prenesene i svim zaposlenicima OLT-a, koji su ih prihvatili. Sve to uz ohrabrenje koje je izrekao jedan od vlasnika tvrtke da vidi OLT u vrlo kratkom vremenu ne samo sa sadašnjih 80 nego i 200 pa i 300 zaposlenih radnika. “A hoće li se sve to doista i ostvariti, vidjet ćemo već za mjesec dana”, zaključio je Kopić.

Možda ste propustili...

NA MOSTARSKOM SAJMU 42 TVRTKE IZ RH

Planiraju poboljšati izvoz na tržište BiH

POKRENUTI STVARNU AKCIJU U BORBI PROTIV KLIMATSKE KRIZE

Zagađenje plastikom nalazi se svagdje oko nas

Najčitanije iz rubrike