Ekonomija
NOVA ŠANSA

Prihvaćena žalba OLT-a, nastavlja se proces predstečjane nagodbe
Objavljeno 4. lipnja, 2014.

Samostalni sektor za drugostupanjski upravni postupak pri Ministarstvu financija u drugostupanjskom rješenju prihvatio je žalbu Osječke ljevaonice željeza i tvornice strojeva - OLT d.d. Osijek na rješenje Financijske agencije - Regionalnog centra Zagreb od 13. svibnja ove godine kojom je ono obustavilo predstečjanu nagodbu nad tom tvrtkom te za OLT predložilo otvaranje stečajnog postupka.

Predmet je time vraćen u ponovni postupak, dakle nastavak predstečajne nagodbe. Sada, kako neslužbeno saznajemo, preostaju ponovni pregovori Uprave OLT-a i Nagodbenog vijeća Regionalnog centra Fine u Zagrebu, o rješavanju poreznog duga OLT-a u iznosu od približno 29 milijuna kuna. Damir Cicvarić, glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u OLT-u, nakon dobivenog rješenja o vraćanju predstečajne nagodbe u ponovni postupak, kazao nam je da se za danas, 4. lipnja, odgađa već dogovoreni prosvjed zaposlenika OLT-a pred Ministarstvom financija, no da će sindikalni čelnici ostati pri zahtjevu da pomno prate daljnji tijek predstečajne nagodbe za njihovu tvrtku.

Ante Ćerluka, predsjednik Uprave OLT-a, sa zadovoljstvom je primio jučerašnju vijest te nam rekao kako očekuje da će brzo biti odblokiran žiroračun tvrtke, što će omogućiti i skoru isplatu bar jedne od četiri zaostale plaće radnicima. N.Vukadinović

Očekuje se da će biti odblokiran žiroračun, što će omogućiti isplatu bar jedne od četiri zaostale plaće

Možda ste propustili...

POLJSKA PRIPREMA POLA MILIJARDE EURA

Kompenzacija za niže cijene žitarica

VEĆINA WEB-STRANICA NAJVEĆIH HRVATSKIH KOMPANIJA ENERGETSKI JE NEODRŽIVA

Internet je četvrti najveći zagađivač okoliša u svijetu

Najčitanije iz rubrike