Novosti
HUMANITARNA AKCIJA

Veliko bajkersko srce
šalje pomoć bolnicama
Objavljeno 31. svibnja, 2014.

Vezani članci

BIKERSKO SRCE ZA VUKOVARSKU HRABROST

Uz Dan grada bajkeri u cjelodnevnoj akciji u Vukovaru

Uz buku motora stotinjak bajkera iz Njemačke, Austrije, Švicarske, BiH, Kosova, Srbije, Makedonije, Slovenije i Hrvatske te zvuk sirena iz 17 šlepera i četiri prateća vozila, jučer ujutro je ispred slavonskobrodskog centra “Matičević” na Sjevernoj veznoj cesti, prema istoku krenuo konvoj humanitarne pomoći.

Riječ je o bolničkoj opremi koju čine UZV uređaji, kreveti, posteljina, odjeća i druge potrepštine, namijenjene Kumanovu (Makedonija), Klina-Istog (Kosovo), te Rreshenu i Tirani (Albanija). Riječ je o međunarodnom humanitarnom projektu Balkan-Eurobiker Tour 2014, koji pod nazivom “Zajedno” organizira njemačka humanitarno-bajkerska udruga Biker-Brummi-Hilfe (BBH), a udruga Eurobiker Charity Hrvatska je suorganizator. Cijeli projekt odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Europskog parlamenta Martina Schulza, njemačkog ministra vanjskih poslova, Hansa-Waltera Steinmeiera, te župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića, koji je pokrovitelj akcije za Hrvatsku. Iskazujući zadovoljstvo suorganizacijom, župan je podsjetio na “veliko bajkersko srce”. “Prije nekoliko godina pomogli su i našoj bolnici, a sada i ostalima u regiji, pa će pomoći i poplavljenim područjima. To su ljudi različite dobi i zanimanja, ali prije svega jedna kulturna skupina velikih i dobrih ljudi”. Nakon što su našu regiju pogodile katastrofalne poplave, eurobajkeri su održali niz sastanaka, na kojima su već pokrenuli organizaciju humanitarne pomoći za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju – koja će biti realizirana do kraja 2014. godine, ali su prije svega odlučili do kraja provesti odavno planirani i pripremljeni humanitarni projekt. “Čak je bilo prijedloga da odgodimo početak ove akcije. No, u dogovoru s njemačkim eurobajkerima odlučili smo da projekt ne smije stati, jer našu pomoć nestrpljivo očekuju bolnice i dječji centri u Makedoniji, na Kosovu i u Albaniji. A čim se vratimo, krećemo u realizaciju projekta pomoći zemljama pogođenim poplavama”, kaže predsjednik Eurobiker Charity Hrvatska, Brođanin Zlatko Blaževac.

Marija RADOŠEVIĆ

Eurobajkeri su već pokrenuli organizaciju humanitarne pomoći za Hrvatsku, BiH i Srbiju

Suradnja od 2008. godine

Predsjednik Udruge BBH, Herman Munzell, naglasio je odličnu suradnju s brodskim eurobajkerima još od prvog susreta, 2008. godine – zbog čega je Slavonski Brod s razlogom postao središte eurobajkerske organizacije za ovaj dio Europe.

Možda ste propustili...

20. TRAVNJA U HOTELU SHERATON U ZAGREBU

Predstavljanje uglednih škola

POTPORE ZA BOLJE UVJETE STANOVANJA

Pomoć mladim poljoprivrednicima