Ekonomija
TRAŽE IZLAZ IZ TEŠKOĆA

Radnici OLT-a u srijedu idu prosvjedovati pred Ministarstvo financija
Objavljeno 29. svibnja, 2014.

Ovih dana kulminiralo je nezadovoljstvo postojećim stanjem i strahom za budućnost 82 zaposlenika OLT-a. Zbog nedostatka bilo kakvih relevantnih informacija o tome što se čini na rješavanju njihovih teškoća, u srijedu je u tvrtki, predvođenim sindikatom, održan skup djelatnika.

Njemu se, na žalost, nije odazvao pozvani predsjednik Uprave OLT-a Ante Ćerluka, zbog čega su izostale i prave informacije što se u tvrtki događa i kakvi su izgledi za konsolidaciju njezina poslovanja.

Stoga je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske za OLT Damir Cicvarić, medijima uputio priopćenje za javnost. U njemu navodi da djelatnici OLT-a nisu dobili četiri plaće, a račun tvrtke blokiran je već duže vrijeme te u takvim okolnostima Uprava društva ne nudi rješenje za izlaz iz postojeće nezavidne situacije.

U priopćenju se dodaje da su dosadašnjim postupcima Ministarstva financija, Porezne uprave i Fine zaustavljeni veliki poslovi za inozemnog partnera koji su trebali omogućiti ozdravljenje OLT-a za dulje razdoblje, kao i nova zapošljavanja. Kako je država vlasnik 24 posto OLT-a, njegovi djelatnici opravdano pitaju - kome se pogoduje produljivanjem agonije tvrtke?

Stoga je na skupu donesena odluka da djelatnici OLT-a svoje nezadovoljstvo iskažu javnim prosvjedom ispred Ministarstva financija u Zagrebu, 4. lipnja 2014. godine, i na taj način ubrzaju donošenje odluke kojom bi se riješila sudbina njihove tvrtke. N.Vukadinović

Radnici OLT-a nisu dobili četiri plaće, a račun tvrtke je blokiran već duže vrijeme

82

radnika zaposleno je u OLT-u

24%

OLT-a u vlasništvu ima država

Možda ste propustili...

POLJSKA PRIPREMA POLA MILIJARDE EURA

Kompenzacija za niže cijene žitarica

VEĆINA WEB-STRANICA NAJVEĆIH HRVATSKIH KOMPANIJA ENERGETSKI JE NEODRŽIVA

Internet je četvrti najveći zagađivač okoliša u svijetu

Najčitanije iz rubrike