Dome slatki dome
BILJANA SHABBY - KUTAK ZA KREATIVCE

Sgraffito dekorativna tehnika crtanja
Objavljeno 29. svibnja, 2014.

Prvi put bojim komad namještaja bojom Annie Sloan i zato sam htjela da izvor inspiracije za moj projekt bude upravo jedan od njezinih projekata. To je dekorativna tehnika SGRAFFITO crtanja. Ovo je moj prvi projekt sa sgraffito dekorativnom tehnikom crtanja, ipak je potrebno i iskustva, ali za prvi put i nije loše. Tko je Annie Sloan?

Annie Sloan je umjetnica, dizajner interijera, osoba koja je napravila unikatnu dekorativnu boju i nazvala je Chalk Paint. Napisala je više od 25 knjiga o bojama, bojenju namještaja, miješanju i kombinaciji boja. Annie Sloan je izvor moje inspiracije. Njezina dekorativna boja je više od boje. Možete li zamisliti boju koja pokriva sve površine: drvo, beton, metal, plastiku, staklo... boju za sve površine u interijeru i eksterijeru. Boja se brzo suši i ima mat, baršunasti izgled. Paleta boja je prelijepa, a miješanje i kombinacija istih boja bezgranični. Kreativno bojenje namještaja i izvor inspiracije svakog kreativca je Chalk Paint by Annie Sloan. Preuređenje starog namještaja uvijek je izazov. Htjela sam da ovaj stol bude drukčiji, više artistički, pa sam za gornju površinu izabrala dekorativnu tehniku crtanja.

1. Cijeli stol sam obojila original bijelom bojom Annie Sloan, a gornju plohu Versailles bojom Annie Sloan. Jednostavan motiv crteža - kućice i drveće, po želji i odabiru vlasnice stola.

2. Na donju plohu stola stavila sam malo dekupaža, cvjetni motivi salvete Green Gate.

3. Rubove stola malo sam pohabala - ošmirglala. Cijeli stol sam prešla voskom - Clear and dark wax by Annie Sloan, koji je zaštitio stol i dao mu patinu - starinski izgled.

 

Opširnije možete pročitati OVDJE.

Možda ste propustili...

LIFESTYLE H: RANILICA ZA DIJETE

Udobnost, sigurnost i praktičnost u dizajnu

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

Najčitanije iz rubrike