Sport
BOKSAČI IZ OSIJEKA NASTUPILI NA KOSOVU

Hrvati najbolji na turniru u Prištini
Objavljeno 28. svibnja, 2014.

PRIŠTINA – Boksači devet zemalja nastupili su na juniorskom turniru “Lah Nimani” u Prištini. Među njima bio je i tercet perspektivnih hrvatskih boksača koji su, pod vodstvom trenera i sekundanta Ante Čepe, voditelja Škole boksa u BK Osijek, nadmašili sve suparnike!

- Ponosan sam na dečke i presretan što je HBS baš meni povjerio da ih vodim u Prištini - rekao je Čepo.

– Posebice se to odnosi na Rajiča i Rebolja, koji su i u Prištini pokazali visoku razvijenost boksačke tehnike i opet ponovili da osječki boks očekuje sjajna budućnost. Dakako, zahvalan sam i Savezu što mi je povjerio trenersku dužnost.

Čepino zadovoljstvo plod je učinka Osječana, velteraša Marijana Rajiča (-69 kg) i srednjaša Zvonimira Rebolja (-75), te Tonija Filipija, člana zadarske Zlatne rukavice, teškaša iza kojeg je već i naslov svjetskog juniorskog viceprvaka iz Sofije (-91).

- Rajič je u prvom kolu bio slobodan, a u finalu, tehnički savršenom borbom, nadmašio je i Makedonca Osmana Demirova, koji nije uspio plasirati prema našem junioru nijedan kvalitetan udarac. Rebolj je, potom, imao dvije borbe i porazio Mađara Papi Bencea na bodove, a u finalu na isti način i Nikolaya Chavdarova, bugarskog reprezentativaca i sudionika ovogodišnje SP-a. Zadranin Filipi dobio je prvi meč prekidom u 1. rundi (Merio Feher iz Mađarske), a istu sudbinu doživio je u meču s Tonijem i Bugarin Aleksander Ivelin, koji je nokautiran opet u prvoj rundi. Nije, stoga, nikoga iznenadilo što je baš Filipi na kraju proglašen najboljim sudionikom turnira. (D.Kž.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana