Sport
ZAVRŠNICA EKIPNOG KUPA HRVATSKE U BADMINTONU

Zagrepčani u Osijek dovezli pun kombi pomoći, a zatim uzeli naslov
Objavljeno 26. svibnja, 2014.

Nije baš čest slučaj da se u Osijeku okupljaju najbolji hrvatski badmintonaši pa su tako u nedjelju gostovali u gradu na Dravi. Naime, Badmintonski klub Osijek u dvorani Prosvjetno-kulturnog centra Mađara organizirao je završnicu ekipnog Kupa Hrvatske za seniore. Završnica je prošla bez iznenađenja, titulu pobjednika Kupa odnio je zagrebački Medvedgrad, čija je ekipa redom sastavljena od hrvatskih reprezentativaca. Uz Zagrepčane, nastupile su i dvije osječke ekipe koje su zauzele drugo, odnosno treće mjesto. Zadovoljstvo zbog odlične organizacije i dobrih partija umanjila je činjenica što preostale dvije ekipe koje su se plasirale na završnicu uopće nisu doputovale u Osijek. I da su došle, poredak bi vjerojatno bio isti, jer i uoči turnira “medvjedi” su bili glavni favoriti za Kup, a Osječani za drugo i treće mjesto. Inače, Medvedgrad je oba meča dobio s uvjerljivih 5:0, dok je u susretu koji se igrao za primat u gradu na Dravi ekipa Osijeka 2 bila bolja od Osijeka 1 s 3:2.

Osim na terenu članovi Medvedgrada iskazali su se i izvan njega. U Osijek su dovezli pun kombi pomoći za ljude iz poplavljenih dijelova Slavonije, a nakon što su pokazali svoju humanu stranu, na parketu su potvrdili i badmintonsku kvalitetu.

Boje Medvedgrada branili su Filip Špoljarec, Josip Uglešić, Igor Čimbur, Katarina Galenić i Staša Poznanović, dok su za Osijek 2 igrali Bruno Bart, Boris Winkler, Zlatko Veber, Jasenka Augustinović i Iva Sokolić. Trećeplasirani Osijek 1 igrao je u sastavu: Goran Hummel, Domagoj Horvat, Josipa Madjar, Valentina Đurček i Tea Janjić. (I. Li.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini