Ekonomija
81. SAJAM U NOVOM SADU

Županijska komora Osijek na novosadski sajam vodi dvadesetak hrvatskih izlagača
Objavljeno 19. svibnja, 2014.

U Novom Sadu sutra, 20. svibnja, počinje 81. Međunarodni sajam poljoprivrede. Riječ je o vodećem sajmu u sektoru poljoprivrede na prostoru jugoistočne Europe. Prošle godine izlagali su izlagači iz 60 zemalja, sudjelovali su posjetitelji iz 30 zemalja s četiri kontinenta, a organizirano je bilo i 40-ak kongresnih skupova. Hrvatska je tada bila zemlja partner, a HGK-Županijska komora Osijek tradicionalno organizator nastupa hrvatskih i osječko-baranjskih gospodarstvenika na toj smotri. Na površini većoj od sto četvornih metara u idućih sedam dana predstavit će se 20 domaćih tvrtki.

- S nama su i ove godine poznata imena poput Karoline, Saponije ili Tvornice šećera Osijek, te niz manjih poduzetnika. S područja ostale Hrvatske dolaze prvi put neki novi izlagači koji će ovdje pokušati otvoriti tržište - kazala je Katarina Pekanov, direktorica HGK-Županijske komore Osijek.

Osim ovog “izlagačkog” nastupa, Europska poduzetnička mreža pri Županijskoj komori Osijek pozvala je zainteresirane tvrtke na poslovne razgovore. Naime, Europska poduzetnička mreža Srbije – Privredna komora Srbije i Univerzitet u Novom Sadu u suradnji s novosadskim sajmom organiziraju međunarodne poslovne susrete koji su namijenjeni prvenstveno proizvođačima i trgovcima hrane i pića, ali su otvoreni i za povezane sektore poput poljoprivredne mehanizacije, zaštite bilja, pakiranja proizvoda, poljoprivrede kao izvora obnovljivih izvora energije, opreme za proizvodnju i preradu hrane te istraživanje u poljoprivredi. D.Kuštro

ZEMLJA PARTNER - NIZOZEMSKA

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Nizozemska. Novosadski sajam traje do idućeg ponedjeljka, 26. svibnja, a cijena pojedinačne ulaznice je na razni 40 kuna.

Možda ste propustili...

POLJSKA PRIPREMA POLA MILIJARDE EURA

Kompenzacija za niže cijene žitarica

RECIKLIRAJMO ZA ZEMLJU - I MALE PROMJENE IMAJU VELIK UTJECAJ

Tehnologija i odgovorno poslovanje ruku pod ruku

Najčitanije iz rubrike