Novosti
ŽENE NA UPRAVLJAČKIM MJESTIMA

Samo je 17,32 posto žena u upravama dioničkih društava
Objavljeno 7. svibnja, 2014.
Statistika ukazuje na postojanje “staklenog stropa”, preko kojeg žene teško prelaze

Novo istraživanje o zastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama pokazalo je da i dalje postoji nejednakost u mogućnosti napredovanja žena.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, jučer je u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, koja je ujedno i partner projekta, predstavila rezultate novog istraživanja o zastupljenosti žena i muškaraca na upravljačkim i rukovodećim pozicijama u 500 najznačajnijih trgovačkih društava u Hrvatskoj. Rezultati i dalje jasno govore o rodno uvjetovanim nepovoljnim trendovima na tržištu rada, a statistika jasno ukazuje na postojanje “staklenog stropa”, preko kojeg žene teško prelaze.

Velike razlike

Istraživanjem je utvrđeno kako postoji velika razlika u zastupljenosti žena i muškaraca s obzirom na pravni oblik društva. Zastupljenost žena u upravama dioničkih društava u Hrvatskoj iznosi 17,32 posto, a muškaraca 82,68 posto. Promatraju li se nadzorni odbori, situacija je nešto bolja te udio žena u nadzornim odborima dioničkih društava za žene iznosi 21,69 posto, dok su muškarci na 78,31 posto.

Bolja zastupljenost žena uočena je u društvima s ograničenom odgovornošću pa su tako u upravama tih društva žene zastupljene sa 31,87 posto, a u nadzornim odborima 24,6 posto. Istovremeno, zabrinjavajuća je činjenica da u trgovačkim društvima s ograničenom odgovornošću zastupljenost žena naglo pada, što je društvo tržišno utjecajnije i njegova upravljačka struktura složenija, tako da u upravama trgovačkim društvima ograničene odgovornosti s nadzornim odborom žene čine samo 16,30 posto.

Nalazi istraživanja pokazuju i da je samo 9,43 posto žena uspjelo doseći poziciju predsjednica upravnih tijela, a za predsjednice nadzornih odbora ta je brojka nešto veća – 14,3 posto.

Jedna žena na tri muškarca

- Na jednu članicu upravnih tijela i nadzornih odbora hrvatskih trgovačkih društava dolaze tri člana, dok je vjerojatnost sudjelovanja žena nakon 55. godine u upravnim tijelima više od 100 posto manja od vjerojatnosti sudjelovanja muškarca iste dobne skupine - ističe Višnja Ljubičić te dodaje kako “trend povećanja broja visokoobrazovanih žena na tržištu rada u zadnjem desetljeću zasigurno pridonosi rastu udjela žena na upravljačkim pozicijama, ali i da premda istovremeno podaci pokazuju da na rukovodećim pozicijama postoji mnogo žena s potencijalom za upravljačke pozicije, one svejedno na tim pozicijama ostaju značajno podzastupljene”.

- Žene su snaga - poručio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, rekavši kako na tržištu rada treba svima omogućiti jednake uvjete, a društvo mijenjati na način da ne postoje muška i ženska zanimanja, nego samo sposobnost i znanje.

Davor Majetić

glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca

Žene donose novi pogled na biznis

Rezultate koji nisu ohrabrujući komentirao je i Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca: “Uravnotežena zastupljenost žena i muškaraca na upravljačkim pozicijama jamac je kompanijama na hrvatskom tržištu da na najbolji način koriste ljudski potencijal koje im društvo nudi. HUP će zajedno s pravobraniteljicom aktivno sudjelovati u predlaganju konkretnih mjera za pružanje jednakih prilika u pogledu sudjelovanja na upravljačkim pozicijama, pri čemu primarni kriteriji trebaju biti znanje, stručnost i trud.” Majetić je naglasio i poslovne razloge zbog kojih treba povećati udio žena u upravljačkim strukturama jer one “donose novi pogled na biznis”.

9,43%

žena uspjelo je doseći poziciju predsjednica upravnih tijela

Možda ste propustili...

MIP ODOBRIO VOĐENJE KAZNENOG POSTUPKA

Milošević bez zastupničkog imuniteta

PINJUH IZ ISTRAŽNOG ZATVORA PODNIO OSTAVKU

Čeminac bez načelnika, što će biti s Općinskim vijećem?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana