Kultura
SVIBANJ U KAZALIŠTU “JOZA IVAKIĆ"

Večeras u Vinkovcima klavirski koncert, na jesen tri kazališne premijere
Objavljeno 8. svibnja, 2014.

VINKOVCI - Za jesen u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima novoimenovani ravnatelj Zdenko Rečić najavio je tri premijere - Moliereova “Škrtca” u koprodukciji s kazalištem Virovitica, uprizorenja o Kozarcima te dječju lutkarsku predstavu “Pčelica Maja” s osječkom Umjetničkom akademijom.

- Planiramo uvesti četvrtak kao dan kada Vinkovčani dolaze u kazalište i toga će dana biti premijere. Želimo biti središtem kulturnih događanja u gradu, pa ćemo pojačati i suradnju s Glazbenom školom Josipa Runjanina - rekao je ravnatelj Rečić. Novost je i da će kazališno predvorje biti preuređeno u galerijski prostor koji će voditi Dubravko Mataković.

Rečić, koji dužnost ravnatelja GK Vinkovci obavlja volonterski, uz posao gradskog pročelnika za društvene djelatnosti, najavio je glazbena događanja u svibnju - klavirski recital Lane Genc (8. svibnja), nastup HKUD-a Osijek 1862 (14. svibnja) i 14. festival folklora “Robert Bajtal” (23. svibnja). Bit će postavljena i izložba fotografija Državnog arhiva Vukovar - “Ruralno i sakralno graditeljstvo Vinkovaca i okolice” (15. svibnja). Predstava “Jedna sasvim obična obitelj” Zajednice Cenacolo (29. svibnja) bit će humanitarna, za tzv. socijalnu samoposlugu u Vinkovcima.

Kao dio Festivala glumca u vinkovačkom kazalištu bit će prikazano pet predstava. Teatar Manje je više iz Zagreba izvodi Cyrana 16. svibnja u 20 sati, Fine mrtve djevojke GDK Gavella iz Zagreba na programu su 17. svibnja u 21 sat, a Mala scena iz Zagreba 18. svibnja u 12 sati izvodi predstavu Smiješno čudovište. Ukroćena goropadnica zagrebačke Komedije na programu je 20. svibnja u 21 sat, a posljedna predstava Plemena Kazališta Planet Art i Teatra Exit iz Zagreba je 21. svibnja u 21.15 sati. (S.B.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike