Ekonomija
AGENCIJA ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

U dva mjeseca raspisano jedanaest natječaja za zakup državne zemlje
Objavljeno 5. svibnja, 2014.

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je u ožujku i travnju ove godine 11 javnih poziva za zakup 1.280,531 ha državnog poljoprivrednog zemljišta.

Kako ističu iz Agencije, u ovom trenutku imaju 307 zaprimljenih zahtjeva za raspisivanje javnih poziva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, u ukupnoj površini od 30.542 ha.

Agencija će sve te zahtjeve za raspisivanje javnih poziva realizirati, kako navode do kraja lipnja ove godine, osim u slučajevima kada je raspolaganje katastarskim česticama ograničeno nekim drugim zakonom (npr. nalaze se u javnom vodnom dobru, u građevinskom području, u šumsko-gospodarskoj osnovi ili su unutar zaštićenog područja). Općine i gradovi, odnosno fizičke osobe koje su podnijele zahtjev za raspisivanje javnih poziva za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, tijek obrade svojih zahtjeva mogu pratiti preko mrežnih stranica Agencije, rubrika Evidencije i obrasci (zahtjevi su evidentirani po županijama http://www.zemljiste.mps.hr/ djelatnosti-obrasci-i-evidencije-zahtjevi-za-zakup).(Z.R.)

U ovom trenutku Agencija ima 307 zaprimljenih zahtjeva za raspisivanje javnih poziva za zakup

1.280

hektara državne zemlje punuđeno je za zakup u travnju i svibnju

30.542

ha poljoprivrednog zemljišta do sada je kroz 307 zahtjeva za raspisivanje natječaja pristiglo u Agenciju

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike