Sport
POČINJE PRVA HRVATSKA BOKSAČKA LIGA

BK Osijek kreće u Zagreb po bodove
Objavljeno 1. svibnja, 2014.

OSIJEK – Po ugledu na Ekipno prvenstvo Hrvatske, održano 2012. godine (kad je seniorski sastav Boksačkog kluba Osijek osvojio titulu najboljeg u državi, nap.a.), HBS je pokrenuo Prvu hrvatsku ligu, koja će se odvijati u dvije skupine. Nedvojbeno, kvalitetnija će biti skupina “Sjever”, u kojoj će se natjecati klubovi iz kontinentalne Hrvatske, dakle iz Karlovca, Koprivnice, Osijeka, Požege, Sesveta, Sl. Broda, Varaždina, Vukovara i Zagreba.

- Očekuje se da će u svakoj skupini nastupati dvadesetak sastava, s tim što će, za razliku od natjecanja '12., istarski klubovi biti dijelom skupine “Jug”. Za konačan poredak u Ligi, nakon mečeva po skupinama, bit će priređen play-off - rekao je Matej Matković, sportski direktor i trener seniora Boksačkog kluba Osijek.

Prva hrvatska boksačka liga počinje u nedjelju, 4. svibnja, a “sjevernjaci” će se boriti u Domu sportova u Zagrebu.

- Najveći bi teret u našoj momčadi trebali ponijeti seniori Toni Despot (-75 kg) i Ivan Dizdar (-64) te daroviti juniori Marijan Rajič i Zvonimir Rebolj, oba u kategoriji do 75 kg. Osim njih za prvo kolo prijavili smo Matea Brekala, kao i posve mlade Dominika Šiketanca i Ivana Jurkića te početnika Brunu Gajića (-38,5 kg) iz tek završene četvrte generacije naše škole boksa - prisnažio je Matković.

U mlađem osječkom boksačkom klubu nadaju se da će uspješnim nastupima u Prvoj hrvatskoj ligi privući i pozornost zainteresiranih novih sponzora, čija im je pomoć i dalje potrebna. D. Kerže

Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike