Regija
HRVATSKI KUHARSKI KUP

Dino Bebić iz hotela Westin pobjednik
10. ''Zlatne jabuke'' u Vinkovcima
Objavljeno 26. travnja, 2014.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

 

VINKOVCI- Natjecanjem 4. kola 10. ''Zlatna jabuka'' u Vinkovcima koje je uspješno organizirala Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije, nastavljeno je deveto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

Ovo je pretposljednje natjecanje ovog ciklusa te nas nakon Vinkovaca očekuje veliko finale u Zagrebu gdje će se natjecatelji boriti za veliku kristalnu kuhaču. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik.

Na natjecanju u Vinkovcima, sudionici su imali zadatak pripremiti predjelo od junećeg hrbata sa mrkvom i sirom, glavno jelo  od svinjskog karea, gljiva, slanine te Podravkinog  kukuruza šećerca dok su u desertu morali koristiti jabuku te orašaste plodove, tijesto i Dukatov sviježi sir.

U kategoriji svečana hladnih plata pripremljena za 12 osoba prilagođeno posluživanju s buffet stola, prvo mjesto osvojio je Dino Bebić (Luka Bilanović, pomoćnik) Hotel The Westin, Zagreb, drugo mjesto osvojio je Ante Ojdanić (Goran Bradvica, pomoćnik) Design hostel Goli & Bosi Split, dok je treće mjesto pripalo Roku Tuliću (Tomislav Vlašić, pomoćnik) Bjelovar.

U kategoriji toplih jela prvo mjesto osvojio je Erich Glavica (Gastro-chef.hr,Koprivnica), drugo mjesto osvojio je Dino Bebić (Luka Bilanović, pomoćnik) Hotel The Westin, Zagreb, a treće mjesto osvojila je Ana Šinjori (Ilija Vrdoljak, pomoćnik) Srednja strukovna škola Vinkovci.
 
Suci su odlučili da je najukusniji desert  spravio Dino Bebić (Luka Bilanović, pomoćnik) Hotel The Westin, Zagreb,drugo mjesto osvojio je Ante Ojdanić (Goran Bradvica) Design hostel Goli & Bosi Split, a treće Ksenija Sabo (Antonija Božić, pomoćnica) Srednja strukovna škola Vinkovci.

Na kraju večeri  stručno povjerenstvo u sastavu: Branko Ognjenović, Branko Žufika, Dragica Lukin i Grozdana Bohorč su najvišim ocjenama ocijenili jela  Dine Bebića (Luka Bilanović, pomoćnik) Hotel The Westin, Zagreb, drugo mjesto osvojio je Ante Ojdanića (Goran Bradvica, pomoćnik) Design hostel Goli & Bosi Split, a treći je bio Erich Glavica (Gastro-chef.hr,Koprivnica).

U sklopu večeri održana je aukcija glavnog jela za 12 osoba, dvije slike, te  torte Istriana, a sav prihod je išao u korist humanitarne akcije za djecu s down sindromom. Osim toga svi posjetitelji su mogli vidjeti pravu umjetnost dokoriranja voća i povrća Sekcije za Artistiku.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike