Regija
PRODAJA AUTOHTONIH DELICIJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

“Slavonska korpa” našla prve kupce
Objavljeno 25. travnja, 2014.

POŽEGA – Nakon predstavljanja „Slavonske korpe“ u Zagrebu na manifestaciji Hrana i vino pojavili su se prvi kupci. Cjeloviti projekt i način kako naručiti autohtonu slavonsku korpu punu domaćih slavonskih proizvoda prezentirali su Maja Jakobović, direktorica TZ Požeško-slavonske županije, i župan Alojz Tomašević.

– Ovo je još jedan korak kojim želimo pomoći našem malom gospodarstvu i podizanju turističke ponude naše županije. Projekt „Slavonska korpa“ naš je projekt s udrugama i poljoprivrednim proizvođačima pakračkog i lipičkog područja, a sada i s područja Požeštine. Priprema projekta je dijelom financirana i od HTZ-a, a u konačnici proizvodi našeg kraja tako će se distribuirati na području cijele Hrvatske preko Hrvatske pošte – rekao je župan. “Slavonska korpa” bit će ponuđena na tržištu cijele Hrvatske.

- “Slavonska korpa” koja je dostupna u web ponudi kao prvi gastrosuvenir kontinentalne Hrvatske koji sjedinjuje proizvode od vina, rakija, meda, ulja, kulena, kolača, ručnog rada i drugih autohtonih proizvoda u svojoj ponudi ima osam modela, koji se razlikuju po veličini i cijeni od 150 do 500 kuna. Sve modele i sadržaje može se vidjeti na adresi www.slavonski-puti.hr/slavonska-korpa i vrlo jednostavno naručiti. Svi proizvodi unutar košare su s područja naše županije – istaknula je direktorica Jakobović. Kaže da su prve košare svoje kupce našle na prezentaciji u Zagrebu. Dobre ocjene proizvoda dobili su od brojnih posjetitelja, a upravo su uputili i prve ponude na adrese 2.000 gospodarskih subjekata u Zagrebu, koji je i najveće tržište.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike