Regija
BELOMANASTIRSKI VIJEĆNICI PREDLAŽU RJEŠENJE

U Belom Manastiru manji broj
igrališta, ali bolje opremljenih
Objavljeno 24. travnja, 2014.

BELI MANASTIR - Dječja igrališta u jedinom baranjskom gradu i prigradskim naseljima, njih desetak, u poprilično su lošem stanju. U Gradsku upravu pristižu pritužbe od onih kako su neka igrala opasna po život pa do komentara nezadovoljnika koji tvrde kako od škripe njihaljki ne mogu oka sklopiti. Priča oko dječjih igrališta aktualizirana je i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, kada je vijećnik Šandor Juhas istaknuo kako bi trebalo razmisliti o smanjenju broja igrališta.

- Čini mi se kako bi svrhovitije bilo neka od njih zatvoriti, a preostala proširiti s postojećim ili novim igralima. Tada bi ona koja preostanu bila bolje uređena i čuvana, a uštedjeli bi i na održavanju - naglasio je, obrazloživši zamisao činjenicom kako Beli Manastir nije tako velik da majke s djecom ne bi odlazile na tek nešto udaljenija mjesta kako bi s djecom provele nekoliko ugodnih trenutaka. Kao primjer naveo je nekoliko stotina metara udaljena igrališta u Ulici Alojzija Stepinca i ono u parku ispred bivše zgrade Matičnog ureda.

- Razdaljina između njih je oko 300 metara. U Stepinčevoj se ''igraju'' oni za koje igra više odavno nije, pa bi možda pametnije bilo spojiti ta dva igrališta - istaknuo je Juhas. Njegovu ideju dobrom je nazvao gradonačelnik Ivan Doboš.

- Sigurno je da ćemo razmotriti ovaj prijedlog - kaže, dodavši kako se, zbog poznatih razloga, za održavanje igrališta godišnje izdvajaju simbolična sredstva. Potvrđuje da su mnoga u poprilično lošem stanju te dodaje kako će se potruditi da to više ne bude tako. Mnogima je u sjećanju nesretan slučaj od prije dvije godine kada je na igralištu kod osnovne škole zaglavljen ostao dvoipolgodišnji dječačić Dan, čija je noga završila u opruzi pokidane sprave. Iz ''željeznog zagrljaja'' uz pomoć hidrauličnih škara izvukli su ga vatrogasci. Roditelji za nezgodu nisu krivili nikoga, ali su upozorili kako bi se igralište trebalo bolje održavati. Godinu dana ranije jedan se dječak popeo na tobogan i prije nego što se pokušao spustiti, skliska se ploha jednostavno odlomila i pala na tlo zajedno s njim.I.Getto

Priča oko dječjih igrališta aktualizirana je i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike