Sport
ZAVRŠNI TURNIR ABA LIGE

Cedevita i Cibona spremaju se pokvariti račune Beograđanima
Objavljeno 24. travnja, 2014.

Od četvrtka do nedjelje u Beogradu se igra završni turnir ABA lige košarkaša.

Domaćin Final Foura je Crvena zvezda, koja je u osnovnom dijelu sezone imala najbolji učinak (22-4), a iza nje su se plasirali Cedevita (19-7), Partizan (18-8) i Cibona (17-9). To znači da ćemo u Kombank Areni u polufinalnim ogledima gledati obračune beogradskih i zagrebačkih klubova.

Večeras (20) igraju prvi nositelj protiv četvrtog, Crvena zvezda protiv “cibosa”, glavni favorit kontra autsajdera.

Sam plasman Cibone na završnicu je već veliki doseg, prednost je ipak objektivno na strani “crveno-bijelih”. U dva ligaška susreta Cibona je poražena (88:63, 67:76), ima “tanji” igrački kadar, ali ima i najboljeg igrača regularnog dijela, Darija Šarića, koji je bio lokomotiva momčadi Slavena Rimca u ovom natjecanju. Stigli su do polufinalnog susreta, u Ciboni vjeruju da mogu proći i tu stepenicu, ali morat će odraditi dvoboj na granici ili čak preko svojih mogućnosti. Na drugoj strani bit će kvalitetan suparnik, koji će imati i podršku navijača, a u Kombank Areni stane ih više od 20.000 tisuća.

Na stanje na tribinama ne smiju previše obraćati pozornost ni u Cedeviti, koja će svoj ogled s Partizanom odigrati u petak (20). Momčad Jasmina Repeše bit će koncentrirana isključivo na parket, a na njemu su se sigurno u stanju ravnopravno nositi sa šesterostrukim pobjednikom ovog natjecanja. Ove sezone, međusobni omjer je izjednačen, Cedevita je dobila u Domu sportova 68:65, izgubila u Beogradu 68:77.

Sada je u igri puno veći ulog jer se kroz plasman u finale ABA lige vadi i pozivnica za Euroligu. Beogradski dvojac vjeruje da će iskoristiti prednost domaćeg parketa, a u zagrebačkom klubovima se nadaju da su im u stanju pomrsiti račune. Nadamo se da će bar jedan od njih u nedjelju (20) igrati za naslov, koji je od hrvatskih klubova u prethodnih 12 izdanja osvojio samo Zadar prije 11 godina. N. Benčina

Možda ste propustili...

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

Najčitanije iz rubrike