Sport
NOGOMETNA LIGA PRVAKA

Mourinhova taktika “ubila” nogomet
Objavljeno 23. travnja, 2014.

Jose Mourinho je ubio nogomet, Mourinho zločinac, a ne heroj... samo su neki od naslova nakon utakmice između Atletico Madrida i Chelseja koja je završila bez pogodaka, 0:0.

I uoči prvog polufinalnog susreta na stadionu Vicente Calderon u Madridu znalo se da će sudionika završne utakmice ovosezonske Lige europskih nogometnih prvaka odlučiti uzvrat u Londonu, gdje će Chelsea ugostiti Atletico. Oba će sastava na Otoku krenuti, praktički, s iste točke jer pobjednika i pogodaka preksinoć u Madridu nije bilo. Nije bilo ni kvalitetne igre, točnije bio je to negledljiv nogomet, ponajprije zahvaljujući engleskoj momčadi čiji je trener Mourinho sve podredio rezultatu ne upuštajući se ni u kakve rizike. Zatvorenijom je varijantom ostvario priželjkivani rezultat i Chelsea na svom terenu kreće s “pozitivne nule” po novo finale Lige prvaka.

- Htio sam pobijediti 5:0 i osigurati finale, ali nije išlo. Znate, nema previše ekipa koje se mogu pohvaliti da su ovaj stadion napustile bez poraza. Atletico je nevjerojatna momčad, fizički i trkački su savršeno pripremljeni. Međutim, mi smo ih čudesno zaustavili - odgovorio je na kritike Mourinho, kojemu je sin vlasnika West Hama poručio:”Chelsea igra nogomet iz 19. stoljeća.”

Ni trener domaćina Diego Simeone nije sve stavio na napad znajući da upravo jedna lopta, u ovakvim susretima, može presuditi. Odluka je, dakle, odgođena za 30. travnja nakon kojeg više nema mogućnosti popravka. Veznjak Atletica Mario Suarez vjeruje u prolaz svoga sastava:

- Jako me frustrira rezultat iz prvoga susreta u kojem smo mogli steći prednost neovisno o tome što nismo stvorili puno prigoda, a protivnik nije pokazivao puno želje za igrom i postizanjem pogodaka. Kod kuće će morati preuzeti više rizika i otvoriti se te se nadam da ćemo tada imati više prigoda pokazati svoje mogućnosti. Vjerujem da smo bolja momčad i da ćemo to demonstrirati na terenu.

To isto za svoju momčad vjeruje i stoper Chelseja Gary Cahill. - Prije početka sezone sanjao sam finalnu utakmicu Lige prvaka! Do toga je preostalo samo još 90 minuta u kojima imamo prednost domaćeg terena koju smo, uglavnom, znali kapitalizirati. Uz iskustvo, ali i kvalitetu našeg igračkog kadra te pripremljenu taktiku za, inače, poletni Atletico vjerujem da ću san vidjeti uživo - kazao je Cahill. D. Lekšan

ČECH I TERRY OUT DO KRAJA SEZONE

Standardni vratar Chelseja Petr Čech te kapetan momčadi John Terry zbog ozljeda zarađenih u Madridu bit će izvan travnjaka do kraja sezone. To je golemi hendikep za Chelsea jer u preostale četiri (ili ako izbore finale LP, pet) utakmica, Mourinhova momčad bori se za naslov engleskog i europskog prvaka, pa će se izostanak dva ključna igrača itekako osjetiti. S druge strane Frank Lampard i John Obi Mikel na Vicente Calderonu su dobili žute kartone i neće moći igrati u uzvratnoj polufinalnoj utakmici.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike