Osijek
INCIDENT U MEDICINSKOJ ŠKOLI

Učenica optužuje nastavnice i ravnateljicu: Neopravdano su me optužili za krađu i fizički napali
Objavljeno 24. travnja, 2014.
Do incidenta je došlo nakon prakse u KBC-u gdje je pacijentici nestalo 700 kuna, a za krađu su optužili Mateju

Učenica 4s2 razreda osječke Medicinske škole, 18-godišnja Mateja Laboš, tvrdi kako je u utorak doživjela verbalni i fizički nasrtaj od strane nastavnika, psihologa i ravnateljice te škole. U verbalnom sukobu, koji je navodno u samo nekoliko trenutaka prerastao u fizički nasrtaj, Mateja tvrdi kako je pri naguravanju pala na pod, lupila glavom i ozlijedila vratnu kralježnicu, o čemu, kaže, posjeduje i liječničku dokumentaciju.

Cijeli incident zbio se zbog navodne krađe u KBC-u Osijek, koja se dogodila u vrijeme učeničke prakse u toj zdravstvenoj ustanovi. Da se nešto čudno zbiva u osječkoj Medicinskoj školi novinari su doznali još u utorak, ali je ravnateljstvo ove škole tada u javnost izašlo s objašnjenjem kako se dogodio manji incident s učenicom koja se uzrujala nakon što je doznala za krađu u osječkoj bolnici, te je željela napustiti školu, a politika škole je da ni jedan učenik ne smije napustiti nastavu bez pristanka roditelja. No, samo dan poslije našem se listu obratila i sama učenica, koja je o svemu željela izvijestiti javnost.

- Kao učenica četvrtog razreda imam obvezu prakse u osječkoj bolnici, a ona je u utorak trajala od 7 do 10.30, i to na Endokrinologiji. Kako na nastavu u školu nisam morala do 11.30, otišla sam kući na ručak, s obzirom na to da stanujem vrlo blizu bolnice. No, kada sam došla u školu, u našu učionicu ušle su ravnateljica, tri nastavnice i psihologinja i tražile da se poredamo po jednakim grupama kao u bolnici, te nas pitale što smo radili poslije prakse. Kada sam rekla da sam poslije prakse otišla kući, jedna od njih samo je rekla “Eto, sada je sve jasno.” No, ja uopće nisam znala o čemu govore, jer nam nitko nije rekao za krađu. Odmah su zatražile da idem na suočavanje s pacijenticom u bolnicu i da se pretresu moje stvari i kuća. Tražila sam da nazovem mamu na mobitel, ali su me one počele naguravati i čupati. Gurnule su me na pod, udarila sam glavom o zid i vrisnula, a moje stvari su se razletjele po učionici. Nakon što sam uspjela nazvati mamu, ona je pozvala policiju. Policiji sam dala iskaz, a otišli smo i u bolnicu. Naime, pacijentici od 80 godina koja ima oštećen sluh i vid nestalo je oko 700 kuna i ona je sama rekla da ne može reći da sam joj ja uopće bila blizu. Policajac mi je rekao da se ne bojim, a njima je poručio da je to što rade suludo i da mi stvaraju nepotreban stres. Liječnica kod koje sam potom otišla dijagnosticirala mi je nategnuće vratne kralježnice, natučen lakat, a u liječničkom listu piše da sam dobila više udaraca po tijelu i glavi. Moja majka je zaposlena, a otac je policajac u mirovini i u životu nisam ukrala ni čačkalicu. Ovo maltretiranje u školi nije prvi put i kad god se nešto dogodi, krive mene. Željela bih završiti školu, ali ne znam kako ću se više tamo vratiti. Bojim se vratiti se među njih, a noćas sam se od stresa na pragu 19. godine i pomokrila u krevet - ispričala nam je ogorčena Mateja.

Nefreteta Z. EBERHARD
Izvidi u tijeku

Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je prijavu, ali s obzirom na to da su izvidi u tijeku, nije bilo moguće dobiti komentar slučaja.

Najčitanije iz rubrike