Regija
USPJEŠNI ĐACI VINKOVAČKE GIMNAZIJE

Florijan Zagorščak državni je prvak u natjecanju iz povijesti
Objavljeno 23. travnja, 2014.

VINKOVCI - Na državnom natjecanju iz povijesti u Trogiru Florijan Zagorščak iz Privlake, odličan učenik 2.d razreda vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Relkovića, osvojio je prvo mjesto.

- Da bi se došlo do državnog natjecanja nije dovoljno biti samo prvi na županijskom, jer se pozivaju oni učenici koji odgovore na dvije trećine pitanja iz pojedine skupine, odnosno 66 posto. Florijan je na županijskom imao 92 posto i plasirao se na državno natjecanje na kojem je bilo 15 učenika iz cijele Hrvatske - istaknula je mentorica i profesorica Anka Tomić.

Za državno natjecanj Florijan se spremao iz četiri udžbenika uz dodatnu literatura.

- Povijest me oduvijek zanimala, a zavolio sam je još u osnovnoj školi, kad mi je moj profesor na slikovit način sve objašnjavao. Za ovo sam se natjecanje dugo pripremao, jer mi je na prijašnjim nedostajalo bodova za državno. Zahvalan sam ravnatelju što mi je dao pet dana slobodnog za pripreme. Pisani dio ispita bio je dosta zahtjevan, no uz odličnu pripremu vjerovao sam u dobar ishod - rekao je Florijan.

- Ove smo godine imali 91 učenika na državnom natjecanju, 13 mentora iz 11 skupina. Velika je to brojka, jer je tu naš pjevački zbor koji nekoliko puta ide na državno natjecanje. Osim toga, naši su učenici išli na državno natjecanje u sportu i to odbojka djevojke, kros djevojke, stolni tenis djevojke. Imamo dobre rezultate učenika iz matematike, astronomije, fizike, kemije i hrvatskog jezika. Imali smo i odlične rezultate na državnoj maturi gdje smo među top-školama Hrvatske bili pri samom vrhu - zadovoljan je ravnatelj škole Stipe Tomić. M. Kokaj

Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike