Regija
NAVIJAČKI IZGRED U SVINJAREVCIMA

Izbila tučnjava navijača NK Mladost i NK Negoslavci zbog bačene pivske boce u teren
Objavljeno 22. travnja, 2014.

SVINJAREVCI – Nogometna utakmica na seoskom terenu u Svinjarevcima, nedaleko od Vukovara, na sam blagdan Uskrsa neslavno je završila. Iako policija demantira masovnu tučnjavu navijača – Hrvata i Srba, izgreda je bilo i utakmica je morala biti prekinuta. Sudeći prema informacijama, udjela je u incidentu uzeo – alkohol.

U Svinjarevcima je igrana prvenstvena nogometna utakmica 2. županijske nogometne lige (ŽNL) Nogometnog središta Vukovar, između NK Mladost iz Svinjarevaca i NK Negoslavci iz obližnjeg istoimenog sela, sa 100-tinjak gledatelja. Riječ je o susjednim selima, pri čemu u Svinjarevcima živi uglavnom stanovništvo hrvatske nacionalnosti, dok je u Negoslavcima većinsko stanovništvo srpske nacionalnosti. Utakmica na Uskrs je oko 17.55 sati završena prekidom, u 75. minuti. Potvrdili su to i u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj.

– Došlo je do toga da su dvojica navijača gostujuće ekipe iz Negoslavaca iz gledališta u jednom trenutku bacila na nogometni teren dvije staklene pivske boce – rekla je Marijana Maja Barbarić iz Odnosa s javnošću PU u Vinkovcima. Navela je i kako je jedna boca pritom udarila u koljeno igrača domaće momčadi iz Svinjarevaca, 23-godišnjaka. Ozljede, koliko je zasad poznato, nisu evidentirane.

– Policija prikuplja saznanja o izgrednicima – dodala je Barbarić. U PU u Vinkovcima međutim demantiraju priče koje govore o masovnoj tučnjavi među navijačima, Hrvatima i Srbima, koja je navodno potom uslijedila. Službene informacije govore o vjerojatno alkoholiziranim navijačima, pojedincima, koji su bacanjem pivskih boca na teren „skrivili“ prekid seoske nogometne utakmice. Sudeći prema sadašnjim saznanjima, policija će izgrednike sankcionirati prema Zakonu o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Ogorčeni su i u oba nogometna kluba. U Svinjarevcima kažu kako je sreća da je sve prošlo bez ozljeda, dok u negoslavačkom klubu navode kako je krivac izgreda „višak alkohola“ dok dva navedena kluba inače imaju korektne odnose.S.Butigan

Najčitanije iz rubrike